Aachen in UEFA-CUP

Aachen heeft het dan toch waargemaakt, in een matige wedstrijd voor een vol Tivoli met 20.400 toeschouwers. Alemannia versloeg Gladbach in de halve finales van de DFB-Pokal en speelt volgend seizoen meteen Europees. In de finale wacht Werder Bremen. De eerste helft was nochtans voor de bezoekers uit Gladbach, het meeste balbezit en de beste kansen. Doch in de 43e minuut na een licht toegekende vrije trap sloeg Grlic toe: 1-0.

De tweede helft was meer gelijkopgaand met de beste kansen in het laatste kwartier voor de tweedeklasser, twee minuten voor tijd nog een grote misrekening van scheidsrechter Steinborn die een duidelijke hands van Mbwando in het strafschopgebied over het hoofd zag en zo Aachen een vrijgeleide gaf naar de overwinning.

Volgend jaar speelt Aachen dus in de UEFA-Cup, niet slecht voor een ploeg die vorig seizoen zo goed als failliet was, maar met enkele ervaren oude ratten en een paar jongeren zich terug naar de top van de 2e Liga gevochten heeft. Op 29 mei is de finale in Berlijn.