FC Utrecht wint na strafschoppen

FC Utrecht heeft de Nederlandse bekerfinale bereikt na een bloedstollende wedstrijd bij tweedeklasser Sparta Rotterdam.

De Groot bracht Utrecht al vroeg op voorsprong, maar iets na het halfuur kreeg Sparta de kans om gelijk te maken via de stip. Maar Ponk stopte de penalty. Toch zette Sparta de situatie nog recht: 2x Koevermans zorgde voor 2-1 na 64 minuten. In de 78ste minuut lukte Van den Bergh toch nog de gelijkmaker voor de bezoekers. In de reguliere 90 minuten werd niet meer gescoord, verlengen dus.

In die eerste verlenging bracht Van den Bergh Sparta op voorsprong. Bijna won Sparta via de zilveren goal, maar in de 104de minuut scoorde Broerse met een gelukstreffer, zodat er nog een tweede verlenging kwam. Daarin vielen geen goals meer. Een propvol ENECO-stadion met 10.500 fans trilde bij de strafschoppenreeks. Sparta miste z'n eerste bal en Utrecht maakte het karwei af: 3-4.

Utrecht en Twente spelen de finale in de Rotterdamse Kuip.