Club Brugge zweet, maar wint

Club Brugge heeft de drie punten thuis gehouden in een spannende wedstrijd tegen Lokeren. Een pikant duel, want met Franky Van der Elst en Karel Geraerts keerden er twee ex-Bruggelingen terug naar het Jan Breydel Stadion. Die laatste behoort wel nog toe aan Club Brugge, want hij werd uitgeleend.

Club Brugge startte erg fel aan de wedstrijd. De landskampioen ging op zoek naar een vroege treffer en kreeg die ook toen Olivier De Cock na 10 minuten scoorde. Victor gaf de bal aan Gert Verheyen, die op zijn beurt aflegde voor De Cock. Die legde de bal probleemloos binnen. Club Brugge controleerde verder en kwam een kwartiertje later zelfs 2-0 voor. De jarige en opnieuw opvallende Jonathan Blondel legde de bal perfect op het hoofd van Gert Verheyen, die binnen kopte. Meteen zijn tiende van het seizoen. Club Brugge ging verder en kwam op slag van rust erg dicht bij de beslissende 3-0, maar een kopbal van David Rozehnal werd op de lijn weggewerkt door Conté.

Na de rust was het Brugse spel heel wat minder. Waar de Bruggelingen in de eerste helft nog domineerden, liet men in de tweede helft Lokeren opnieuw in haar spel komen. Op het uur schoot Renathino maar net naast, maar twee minuten later was het wel raak : de Braziliaan Victor werkte een bal dom weg in eigen doel en bracht zijn ploeg zo opnieuw in moeilijkheden. Een gelukje voor Lokeren, dat hen wel weer moed gaf. De Waaslanders kregen goede kansen, terwijl Club Brugge verder indommelde. Vijf minuten voor tijd ontsnapte men nog aan de gelijkmaker toen Kristinsson oog in oog met Butina faalde. Na veel zweten won Club uiteindelijk toch met 2-1, waardoor de rush richting de 2e plaats verder wordt gezet. Lokeren moet dan weer oppassen, want door de winst van Antwerp wordt het toch weer even benauwd.