Feyenoord maakt indruk

Feyenoord won zonder veel moeite van NAC met mooie 0-3-cijfers. Zo blijven de Rotterdammers op een puntje van PSV, dat op zijn beurt met nog ruimere 0-4-cijfers won op het veld van RKC.

Nochtans werd NAC in de eerste periode zeker niet weggespeeld. Beide ploegen kregen voldoende (grote) kansen. De beste was misschien zelfs voor NAC'er Elmander (gehuurd van Feyenoord), maar in een leeg doel knalde hij hoog over.
Na de rust opende Van den Berg de score: hij kopte een hoekschop binnen. Lurling kreeg daarna een gelijkaardige kans als die van Elmander voor de rust, maar ook hij miste onbegrijpelijk.
Dat motiveerde Feyenoord, en het werd 0-2 toen Buffel een voorzet van Kuyt binnenkopte. Barakat scoorde nog een own-goal, waardoor het 0-3 werd, meteen ook de eindstand. Song (Feyenoord) kreeg wel nog rood (tweemaal geel).