Inter wint derby van Italië

Inter heeft in de zondagavondwedstrijd van de 28e speeldag Juventus verslagen met 3-2. Met die overwinning behouden de Nerazzurri uitzicht op de 4de plaats. Juventus zakt terug naar een 3e plaats.

Al in de 6e minuut was het raak: op assist van Stankovic kon Martins de 1-0 binnenprikken. De Bianconeri meteen op achtervolgen aangewezen en 20 minuten later kwamen ze langszij. Kily kopte een voorzet voorbij zijn eigen doelman: 1-1. Op slag van rust kreeg Inter nog een strafschop en Vieri kende geen genade voor zijn ex-ploeg: 2-1 bij de rust.

Inter kwam het best uit de kleedkamers want bij de 1e aanval kon Stankovic de 3-1 van dicht binnentikken. Juventus stond voor een zware taak en die werd nog lastiger toen Montero Martins aan de zijlijn een trap op de knïeën verkocht en van Collina met rood mocht vertrekken (62'). In de blessure tijd kon Di Vaio nog binnenkoppen maar dat was slechts een magere troost.