PSV kan nog eens winnen

Op de 28ste speeldag van de Holland Casino Eredivisie heeft PSV nog eens een wedstrijd winnend afgesloten. Het was bijna al een maand geleden dat de Eindhovenaars nog konden winnen in de eigen competitie. Op 7 maart werd Utrecht met 0-4 verslagen. Gisteren ging RKC Waalwijk met dezelfde cijfers de boot in. IN de degradatiestrijd kwam Volendam, dankzij een 1-2 zege uit bij FC Twente, weer wat dichter bij Vitesse dat met 2-1 verloor bij AZ.

PSV hield een goede generale repetitie op het UEFA-Cip duel van komende donderdag tegen Newcastle. De jongens van Guus Hiddink beleefden een wel heel makelijke avond in het Mandemakers stadion in Waalwijk. Na 8 minuten opende Vennegoor of Hesselink al de score. De Eindhovenaars controleerden rustig de partij. RKC kon pas na de rust voor het eerst echt dreigen via Petrovic, maar Waterreus hield met een fraaie save zijn netten schoon. Op de daarop volgende tegenaanval besliste Kezman de wedstrijd. Met een lobje over Sinouh werd het 0-2. Amper 5 minuten later maakte de Zuid-Koreaan Park er 0-3 van. In de slotfase zette Kezman met zijn 19de van het seizoen de eindstand vast.

Dankzij een 2-1 overwinning tegen Vitesse blijft AZ Alkmaar in het spoor van PSV, al bedraagt de kloof nog wel 4 punten. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers uit Arnhem. Tot scoren kwamen Hofs en Ilic echter niet. Hun pogingen werden op de lijn gekeerd door doelman Timmer en Buskermolen. Na de pauze lukt het de Alkmaarders om ook eens te dreigen. Na slechts een 10-tal minuten zetten Meerdink en Nelisse een 2-0 stand op het scorebord. Amoah, voor eht eerst spelend sinds 13 september door een knieblessure, milderde nog. Meer dan spanning bracht zijn treffer echter niet.

Door het verlies van Vitesse deed Volendam een uitstekende zaak. Tegen een uiterst zwak presterend Twente werd met 1-2 winst afgesloten. De thuisaanhang trakteerde de eigen ploeg op een fluitconcert. Ondanks het slecht spel kwam Twente vlak na rust toch nog op voorsprong via Adil Ramzi. De vreugde was echter van korte duur. Na 66 minuten zette Maurice Buys een strafschop om: 1-1. In de slotfase werd de pil nog groter om te slikken. Dion Esajas rondde een voorzet van Karim Bridji mooi af: 1-2. Volendam mag er weer in geloven en Twente sleept zich naar het einde van de competitie.

FC Zwolle kwam bij RBC Roosendaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel en ziet zo Volendam over zich wippen naar de 17de plaats. De wedstrijd kon voor Zwolle niet slechter beginnen. Na amper 53 seconden rondde De graaf een mooie aanval van de thuisploeg af. Voor Roosendaal de honderdste treffer in de Eredivisie. Na een half uur bracht Zuurman de bordjes weer in evenwicht. De thuisploeg kreeg via Youssouf nog tal an kansen om de 3 punten thuis te houden maar de Deense spits slaagde er niet in om het leder in doel te prikken.

Willem II, zonder Geert de Vlieger, beleefde al weer een slechte avond. Twee weken geleden verloor Willem II nog met 6-1 bij Roda JC. Gisteren smeerde NEC Nijmegen hen een 4-0-nederlaag aan. Wielaert, op strafschop, en Tumba zorgden voor de treffers in de eerste helft. Hersi bracht beide treffers na de rust op zijn naam. Roda JC tot slot liet de punten thuis liggen tegen Heerenveen. De bezoekers namen in de slotfase de 3 punten alsnog mee naar Friesland. Väyrynen zorgde op assist van Seip voor de enige treffer.