Speeldag 32 in Engeland

Speeldag 32 in Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea-Middlesbrough 0-0

Chelsea verliest terrein op leider Arsenal na een scoreloos gelijkspel op het eigen Stamford Bridge tegen Middlesbrough. De thuisploeg had moeite om openingen te creëren. Chelsea had wel veel balbezit, en ook enkele kansen, maar kon niet scoren. Eidur Gudjohnsen kwam nog het dichtst bij een doelpunt toen zijn schot het doelhout raakte. Middlesbrough had hier weinig tegenover te stellen en was tevreden met een punt.

Birmingham-Manchester United 1-2

Manchester United miste topschutter Ruud van Nistelrooy omwille van een knieblessure, maar wist toch een achterstand op te halen in Birmingham. Martin Grainger had de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar in de tweede helft kopte invaller Cristiano Ronaldo de gelijkmaker binnen. Even later scoorde ook Louis Saha een kopbaldoelpunt. Telkens was Ryan Giggs de aangever.

Blackburn-Leeds 1-2

Leeds is de laatste weken goed op dreef. Blackburn daarentegen heeft sinds november geen thuiszege meer behaald. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong dankzij Stephen Caldwell. Leeds ging op zijn elan verder en Brad Friedel moest enkele keren sterk tussenbeide komen. Vooral bij een poging van Alan Smith redde hij op miraculeuze wijze de bal. James Milner trof ook nog de dwarsligger alvorens Mark Viduka de voorsprong vlak voor tijd toch verdiend kon verdubbelen. Craig Short maakte er 1-2 van en Andy Cole kwam zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Ook Chris Robinson stond sterk te keepen en zorgde dat Leeds de drie punten mee naar huis mocht nemen. Drie belangrijke punten in de degradatiestrijd.

Manchester City-Wolves 3-3

Mark Kennedy knalde Wolves op voorsprong. Na een foutje van Tarnat maakte Carl Cort er zelfs 0-2 van. Maar Nicolas Anelka en Antoine Sibierski maakten er nog voor de rust 2-2 van. Later stopte David James een strafschop van Colin Cameron, maar werd even later toch verslagen door Henri Camara zodat Wolves weer op voorsprong kwam. Laat in de match maakte Shaun Wright-Phillips er nog 3-3 van. Een puntendeling waar beide ploegen weinig aan hebben in hun strijd tegen de degradatie.

Leicester-Fulham 0-2

De Liberiaan Collins John scoorde twee keer voor Fulham en besliste zo de match. Voor zijn doelpunten had Leicester enkele mooie kansen gehad om op voorsprong te komen, maar Paul Dickov raakte de onderkant van de deklat en een doelpunt van Muzzy Izzet werd afgekeurd vanwege een fout op doelman van der Sar.

Charlton-Portsmouth 1-1

Shaun Bartlett opende de score voor Charlton, maar Yakubu maakte er 1-1 van.

Bolton-Aston Villa 2-2

Bolton haalde twee keer een achterstand op tegen Aston Villa. Peter Crouch bracht de bezoekers een eerste keer voor met een kopbalgoal. Henrik Pedersen scoorde de 1-1. Lee Hendry maakte er 1-2 van, vooraleer Kevin Davies de eindstand vastlegde op 2-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties