Europese kandidaten spelen gelijk

Liverpool stelde na het puntenverlies tegen Arsenal en Charlton opnieuw teleur. De trotse topclub kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fulham. In de eerste helft had Liverpool het meerendeel van het balbezit, maar in grote kansen resulteerde dat niet. Integendeel, het was Fulham dat de betere kansen had. Colins John mistte op slag van rust nog een torenhoge kans om zijn team op voorsprong te brengen. Na rust ontsnapte Fulham wel aan de 1-0, want Steven Gerrard zag zijn penalty gered worden door Edwin Van der Sar. Het regende nog kansen, maar geen enkel team slaagde er in om de drie punten mee naar huis te nemen. Liverpool staat zo op het punt om haar vierde plaats te verliezen aan Newcastle United, dat morgen tegen Aston Villa speelt. Ook Charlton en Aston Villa zelf kunnen Liverpool nog voorbij gaan.

Manchester City verloor thuis met 1-3 van Southampton. De tweede ploeg uit Manchester had nochtans de betere kansen gedurende de hele wedstrijd, maar Anelka faalde meerdere malen in de afwerking. De Fransman kon uit talloze mogelijkheden slechts één keer scoren, maar toen was Southampton al 0-2 uitgelopen via James Beattie en Kevin Phillips. Tien minuten voor het einde maakte Kevin Phillips er nog 1-3 van. Manchester City blijft zo slechts twee punten boven de degradatieplaatsen bengelen en moet na de resultaten na de winterstop dringend punten gaan pakken.

De Blackburn Rovers won thuis met het kleinste verschil van Leicester City. Nikos Dabizas scoorde vlak voor de koffiepauze het enige doelpunt van de partij, weliswaar in eigen doel. Blackburn loopt zo 5 punten uit op de degradatiezone, waarvan Leicester City nog steeds deel uitmaakt.

Bolton won thuis met 2-0 van Tottenham. Ivan Campo scoorde al na zeven minuten de eerste goal. Henrik Pedersen verdubbelde na de rust. Bolton lijkt zo zeker van het behoud, terwijl Tottenham best toch nog wat oppast.

Charlton liet de ideale kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Liverpool in de strijd om de vierde Champions League - plek. Het geraakte thuis niet voorbij Birmingham City, dat in de 84e minuut op voorsprong kroop via Clinton Morrison. De Ier Matt Holland tekende drie minuten later al weer voor de belangrijke gelijkmaker. Charlton en Birmingham schieten met het gelijkspel niet veel op, maar beiden blijven dankzij het gelijkspel van Liverpool tegen Fulham in de running voor de vierde plek en Europees voetbal.

Chelsea stelde thuis andermaal teleur. De ploeg van Roman Abramovic kon voor de derde wedstrijd op rij haar stuntzege op het veld van Arsenal in de Champions League niet bevestigen. Het duel tegen Everton eindigde op een scoreloos gelijkspel, waarmee Chelsea in de strijd om de tweede plaats de hete adem van Manchester blijft voelen.

Wolverhampton zorgde thuis voor een kleine stunt tegen Middlesbrough. De Engelse rode lantaarn klopte de winnaar van de League Cup met 2-0. Carl Cort en Mohamed Camara namen elk een goal voor hun rekening. Niettemin blijven de Wolves in groot degradatiegevaar.