Depor houdt Porto in bedwang

<i>Depor</i> houdt Porto in bedwang
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tegenstelling van Monaco - Chelsea gisterenavond weigerden Porto en Deportivo er een open wedstrijd van te maken. Deportivo hield vanachter de deur goed op slot en gaf zeer weinig kansen weg. Zelf trachtten de Galiciërs enkele keren eruit te komen maar zonder succes.

In een eerste helft die zeer traag op gang kwam kon geen van beide ploegen echte kansen creëren. Pandiani en Deco kwamen er nog het dichtste bij. Al is dat zeer relatief. Beide schoten ging ver over en naast. Porto had wel het meeste balbezit en kwam vlak voor rust bijna via een gelukje op voorsprong. Carlos Alberto kapte zich mooi vrij en bracht voor. De Marrokaan Naybet werkte in corner. Bij de bezoekers moest Luque, de enige die een klein beetje kon dreigen, na een duel met Jorge Costa naar de kant.

Na de rust zorgden beide ploegen voor iets meer dreiging. Na 50 minuten zorgde Nuno Valente voor het eerste schot tussen de palen. Maar het was bijna 70 minuten wachten op de eerste echte kans. Molina stond iets te ver voor zijn doellijn maar het schot van Maniche, twee keer scorend in Lyon, spatte uiteen op de dwarsligger. De beste kans kwam er in de slotfase nog voor ex-Bruggeling Edgaras Jankauskas maar de Litouwer kopte de vrije trap van een uiterst zwak spelende Deco naast het doel van Molina. Jorge Andrade kreeg bij Deportivo nog een domme rode kaart en moet net als Mauro Silva, die in de beginfase een domme gele kaart kreeg, de terugwedstrijd in Riazor missen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties