Ajax voor de 29e keer kampioen

Eindelijk is het dan zo ver: Ajax Amsterdam is kampioen van Nederland. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 2-0 van het altijd lastige NAC en verzekerden zich zo van hun 29e landstitel. Na tien minuten spelen zette Wesley Sneijder de Ajacieden richting titel na een knap nummertje van Zlatan Ibrahimovic. Die laatste kreeg opnieuw de voorkeur op Wesley Sonck en bedankte trainer Ronald Koeman op slag van rust met de veilige 2-0. In de tweede helft was Ajax met momenten nog dicht bij de 3-0, maar dat kwam er niet meer van. Niettemin was het feest in Amsterdam, want de titel en de deelname aan de Champions League waren een feit. Tom Soetaers, Wesley Sonck, Jelle Van Damme en Thomas Vermaelen wachten nog een lange dag, met onder meer een groot kampioenenfeest op het Leidseplein.

PSV won thuis erg nipt van ADO Den Haag. Park bracht PSV op het halfuur op voorsprong, Mateja Kezman verdubbelde enkele minuten later. Maar ADO kwam in de tweede helft terug: Castelen en Stroeve maakten er 2-2 van. In de laatste minuten bezorgde Vonlanthen PSV dan toch nog de drie punten, waardoor PSV definitief zeker is van deelname aan de derde voorronde van de Champions League.

Feyenoord overklaste RBC in Roosendaal. Dirk Kuyt scoorde na 18 minuten, Youssoef scoorde meteen weer tegen. Goals van landgenoot Thomas Buffel, Patrick Pauwe en Ebu Smolarek bezorgden Feyenoord toch nog de zege.

FC Utrecht won thuis met 2-0 van FC Groningen. Zwaanswijk en Calabro scoorden. Roda JC deed thuis hetzelfde tegen Vitesse Arnhem. Kevin Van Dessel en Christiano beslisten de wedstrijd. RKC Waalwijk - FC Twente werd een goaltjesfestival. Het werd 3-3 met goals van Vasconcelos, Patrick van Diemen en Zeljko Petrovic voor RKC en N´Kufo, Ramzi en Kim Christensen voor Twente. Voor de rest won Heerenveen van Alkmaar met 1-0, en eindigden zowel FC Zwolle -Willem II (0-0) als NEC Nijmegen - FC Volendam (1-1) onbeslist.