Celta Vigo zakt naar Segunda Division

Celta Vigo zakt naar Segunda Division
Foto: © SC

Real Madrid 1-4 onderuit tegen Sociedad

Celta Vigo, dit jaar nog in de 8ste finales van de Champions League, degradeert naar de Spaanse tweede afdeling. Celta verloor op eigen terrein met 1-2 van Real Mallorca.

Celta probeerde van het begin af de bezoekers onder druk te zetten, maar kwam niet tot scoren. Toen men twintig minuten voor het einde hoorde dat Espanyol op voorsprong was gekomen tegen Murcia zag het er heel slecht uit voor de club uit Vigo. Eén minuut voor tijd scoorde Mallorca zelfs de 0-1, waardoor het wel heel stil werd. Uiteindelijk werd de eindstand nog 1-2, met twee goals in de toegevoegde tijd. Celta de Vigo, jarenlang een (sub)topper in de Spaanse Primera Division verdwijnt verrassend van het hoogste niveau. De club kende een hele goeie periode de laatste seizoenen waarbij meerdere voetbalkenners in Europa zeiden dat Celta 'het voetbal van de toekomst speelde'.

Ook Real Valladolid degradeert naar de Segunda Division. Zij wonnen wel met 3-0 van Villarreal, maar dat leverde niks meer op. Samen met Murcia zakken zij en Celta dus één reeks. Levante, Numancia en Alaves staan momenteel op de promotieplaatsen in de tweede klasse maar daar zijn nog vier speeldagen te gaan.

Bovenin verloor kampioen Valencia de laatste wedstrijd van het seizoen in het eigen Mestalla met 0-1 van Albacete, verrassend. Waarschijnlijk teveel gevierd na de titel en de UEFA-Cup. Real Madrid verliet met een striemend fluitconcert het eigen Bernabeu, de club verloor met 1-4 van Sociedad en stond na 33 minuten al 0-3 achter. Hierdoor wipt zelfs Deportivo nog over Real, dat nu als 4de eindigt in de competitie. Barcelona is tweede, ondanks het 2-1 verlies bij Zaragoza. Depor won met 0-1 bij Santander en snoept Real dus zelfs nog de 3de stek af. Real Madrid moet nu zelfs voorrondes spelen om in de Champions League te mogen aantreden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties