Lyon kampioen, Dagano degradeert

Lyon kampioen, Dagano degradeert
Foto: © SC

Olympique Lyon is voor de derde keer op rij landskampioen van Frankrijk geworden. Lyonnais won in het eigen Stade Gerland met 3-0 van Lille.

De feestelijkheden begonnen in de 40ste minuut toen Gouvou de score opende. Na de pauze lukte Diarra en Luyindula de 2de en 3de treffer. Nummer drie AS Monaco won vrijdag al met 1-3 bij Bordeaux. PSG haalde het op de slotdag bij Bastia met 0-1. PSG eindigt hierdoor tweede en plaatst zich rechtstreeks voor de CL. AS Monaco is derde en dient voorrondes te spelen. Auxerre en Sochaux pakken plaats 4 & 5 en dwingen een ticket voor de UEFA Cup af. Ook nummer 6 FC Nantes mag Europa in, omdat Sochaux de Coupe de la Ligue won.

Onderin zijn nu alle drie de degradanten bekend: Montpéllier reeds langer, maar nu ook nog Le Mans en EA Guingamp, de club van Moumou Dagano (ex-RC Genk). Le Mans won knap in eigen huis van Lens met 3-0, maar degradeerde toch door de zege van Ajaccio tegen Metz (3-1) en het gelijkspel van Toulouse bij bij Straasbourg. Omdat Guingamp met 2-1 verloor bij Olympique Marseille, zijn ook zij het kind van de rekening. Dagano kan dus volgend seizoen in Division 2 aan de slag.

De bekerfinale sluit volgende week het seizoen in Frankrijk af. Daarin speelt Paris SG tegen tweedeklasser Chateauroux, dat daardoor rechtstreeks geplaatst is voor de UEFA-Cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties