Overzicht seizoen 03/04

Overzicht seizoen 03/04
Foto: © SC

Tijd om een kort overzicht te geven over het afgelopen seizoen.

Ontdekking van het seizoen : Lukas Podolski,deze joviale 18-jarige teenager mag wel de revelatie genoemd worden, ondanks dat hij bij het degraderende FC Koln speelde maakte hij reeds tien doelpunten en was meermaals de ideale koerier voor zijn ploegmaats. Zelfs Rudi Voller zou hem nomineren voor het EK in Portugal.De vraag is natuurlijk of hij bij Koln blijft, in de tweede Liga valt voor hem niet veel meer te leren.

Speler van het seizoen : Ailton, met zijn 28 doelpunten voert hij de Topschutterslijst aan, zeer snel en technisch vaardig was hij een probleem voor de meeste tegenstanders, vraag is of hij zijn transfer naar Gelsenkirchen reeds niet beklaagd heeft, daar zullen ze ook met de grillen van Diva Ailton moeten leren leven.

Verliezer van het seizoen : Oliver Kahn, ongetwijfeld heeft hij zijn slechtste seizoen ooit achter de rug, met zware blunders tegen Real, Aachen en Bremen ging hij op de cruciale momenten in de fout, ook zijn nachtleven werd hem in Munchen niet meer in dank afgenomen, Felix Magath zal hem terug in het gareel moeten krijgen of de kritiek zal vlug terug losbarsten.

Flop van het seizoen : Marcio Amoroso, het enfant terrible van Borussia Dortmund heeft met zijn eskapaden de ploeg en de trainer in de steek gelaten, de voor een record bedrag van 25 Miljoen Euro gekomen van Parma kon niet meer overtuigen en heeft uiteindelijk de vlucht genomen naar Brazilie, na zware onderhandelingen met zijn advokaat is hij dan uiteindelijk toch ontslagen.

Vlucht van het seizoen : Jan Simak, de Tjech uitgeleend door Leverkusen aan Hannover is het noorden volledig kwijt, na zes speeldagen ging het al mis, zodat hij depressief opgenomen werd in een speciale kliniek. Daaruit ontslagen na drie maanden kon hij zich toch niet meer rehabiliteren en onlangs kwam hij weer in het nieuws met een vechtpartij in Praag.Hij staat nog onder contract bij Leverkusen tot 2007.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties