EK -21: Italië houdt hoop levend

In een leuke wedstrijd wist Italië haar drie eerste punten mee te nemen op het EK voor beloften in Duitsland. Servië-Montenegro was het slachtoffer: het werd 2-1.

Italië speelde met het mes op de keel, want met het verlies tegen Wit-Rusland in het achterhoofd, was puntenwinst een must. De Italianen gingen er dan ook meteen voor en drukten de ex-Joegoslaven meteen weg. Simone Del Nero kreeg de eerste goede kans na negen minuten, maar de Servische keeper Vladimir Disljenkovic kwam gepast tussen beide. Alberto Gilardino was er elf minuten later ook weer dicht bij, maar opnieuw lag de doelman in de weg. Na een half uur spelen kreeg Italië dan toch haar verdiende voorsprong. Sculli draaide zich weg van zijn man en legde de bal in de netten. De Servische bondscoach greep meteen in door Feyenoordaanvaller Lazovic in te brengen. Toch mocht het niet baten, want ondanks een goede start van de tweede helft, kregen de Serven een tweede goal te slukken. Gilardino legde immers na 53 minuten de bal binnen.

Servië vocht voor wat het waard was, maar meer dan de aansluitingstreffer van Vukcevic zat er niet meer in. Er rest Servië niets anders dan op de laatste speeldag winnen van Wit-Rusland, dat met vier punten groepsleider is. Servië staat samen met Italië 2e met drie punten, maar op basis van het onderlinge resultaat zijn het voorlopig de Italianen die geplaatst zijn. Kroatië, laatste in de poule met één punt, is straks de tegenstander van de Italianen.