EK -21: Zweden klopt ook gastland

Zweden is goed op weg om de halve finales van het EK voor beloften in Duitsland te bereiken. De Scandinaviërs klopten vanmiddag gastland Duitsland met 2-1 en leiden zo na twee speeldagen met de volle 6 punten.

De eerste helft was teleurstellend: beide kanten speelden afwachtend en creëerden amper kansen. Duitsland claimde nog een penalty, maar kreeg die niet. Moritz Volz kreeg de beste kans van de eerste helft, maar de speler van Fulham faalde oog in oog met keeper Wiland.

De tweede helft was gelukkig van een beter caliber. Al na vier minuten wist Zweden de score te openen. Jönsson profiteerde van een foutje in de Duitse defensie en trapte vanaf 16 meter binnen. De Duitsers kwamen meteen na de 0-1 stevig opzetten, maar scoren lukte niet. Men schakelde zelfs over naar een 4-3-3, iets wat hen uiteindelijk de das om deed. De Zweden profiteerden immers van de minder defensieve instelling van de Duitsers: Samuel Holmén kopte op de lat, maar Elmander was attent en tikte de bal toch nog over de lijn. Duitsland wist nog tegen te scoren via Auer, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Al was men er dicht bij, want Ishizaki moest een bal van Andreas Görlitz van de lijn vegen.

Zweden staat zo eerste met 6 punten, Duitsland volgt met 3 punten. Portugal en Zwitserland staan voorlopig laatste met elk 0 punten, maar beide ploegen spelen vanavond nog om hun laatste kans op de halve finale.