Kijken naar voetbal is blessuregevoelig

Kijken naar voetbal is blessuregevoelig
Foto: © SC

Wie thuis op de bank naar het Europees kampioenschap voetbal kijkt, heeft net als op de velden in Portugal een flinke kans op een blessure. Dat zegt de Duitse arts Roland Nadurner dinsdag in de Duitse krant Die Welt.

,,Passieve sport is net zo gevaarlijk als actieve’’, beweert de dokter verbonden aan de universiteitskliniek van München. Volgens Nardurner kan het kijken naar een wedstrijd een aanslag zijn op de bloedsomloop en het bewegingsapparaat. De Britse vereniging van fysiotherapeuten heeft om die reden ook een ,,overlevingsgids’’ uitgegeven die de tv-kijkers wijst op de gevaren voor rugpijn en kramp in de beenspieren.

Plotseling opspringen bij een goal kan weer leiden tot spierscheuringen. De vereniging raadt dan ook aan bij een goal langzaam op te staan en de rug geleidelijk te strekken. De armen in de hoogte gooien kan weer leiden tot pijnlijk schouder- en nekletsel.

Volgens de Deutschen Sporthochschule uit Keulen kunnen toppers als Nederland-Duitsland ronduit levensgevaarlijk zijn. ,,De mortaliteit onder mannen stijgt significant op dagen waarop er cruciale wedstrijden worden gespeeld’’, waarschuwen ze.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties