Porto klaar voor 'Clash'

Porto klaar voor 'Clash'
Foto: © SC

 
 
Vanavond in Estadio do dragao in Porto staat het burenduel Nederland-Duitsland op het programma.  Oranje winnaar van het EK 1988 start als favoriet tegen de Manschafft dat het tornooi in 1996 wist te winnen. Beide ploegen starten nochtans met twijfels aan het EK.  Nederland won wel op overtuigende wijze de barragematch thuis tegen Schotland en ook tegen Griekenland werd gewonnen, maar tegen België en Ierland werd verloren.
Duitsland kon zich wel rechtstreeks voor het EK plaatsen. Nadien speelde de Mannschaftt goeie en mindere goeie oefenwedstrijden af.  Met als dieptepunt een 5-1 pandoering tegen Roemenië.  Ook tegen Frankrijk werd met 3-0 verloren.  Duitsland haalde het wel van België, Hongarije, Zwitserland en Malta.
Wat het vanavond wordt valt moeilijk te voorspellen?  Nederland heeft een slechte voorbereiding achter de rug en kreeg bakken kritiek over zich.  Maar het zou best kunnen dat Nederland er klaar voor is en menig voetbalsupporter zal verbazen?  Duitsland speelt altijd goed op een WK of EK en zal er zeker staan. Beiden kunnen ook opteren voor een gelijkspel? Want wie er vanavond ook verliest, krijgt het moeilijk  om tot de kwartfinale door te stoten. Tsjechië een andere klepper in Groep D is een te duchten tegenstander.
 
Vermoedelijke opstelling
Duitsland
Kahn; Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm; Schneider, Baumann, Hamann, Frings; Ballack; Kuranyi.
 
Nederland
Van der Sar; Heitinga, Bouma, Stam, Van Bronkhorst; Sneijder, Cocu, Davids; Van der Meyde, Van Nistelrooij, Van der Vaart.
 
.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties