Tsjechië knikkert Duitsland eruit

Tsjechië knikkert Duitsland eruit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerste helft

Na 4’ kwam Kahn en heel Duitsland in zijn zog met de schrik vrij toen Jiranek van dichtbij over de bal maaide. De Duitsers waren zeer voorzichtig gestart met Kuranyi als enige spits. Gaandeweg trokken ze toch het spel naar zich toe. Zo deed Rozehnal een bal afwijken, gelukkig voor de Tsjechen belandde de roteiro op het dak van het doel.
In de 21’ klom Duitsland op voorsprong: een lucide Schweinsteiger legde de bal opzij voor Ballack die staalhard in de dak van het doel binnenschoot (1-0). Schneider leverde nog een verdienstelijk afstandschot af, Blazek kon in twee keer klemmen.
‘De invallers’ van Tsjechië deden zeker hun best en kwamen niet geheel onverdiend langszij: Heinz krulde een vrijtrap magistraal over de muur, Kahn had geen verhaal (1-1). De spelmaker, de beste man op het veld voor de pauze, gaf hiermee zijn visitekaartje af en zal na zijn recente prestaties op het EK wel vertrekken bij zijn huidige club Banik Ostrava. Niet veel later werd Heinz trouwens zwaar onderuit gehaald door Nowotny die blij mocht zijn met geel.
Daarna was het voor Duitsland in de eerste helft net niet: een dribbel te veel, de laatste pass kwam er niet uit, een speler kwam een voetje te kort …
De beste kans was nog voor Lokvenc die Kahn met een afstandschot op de proef stelde.
 

Tweede helft

Rudi Völler zette alles op alles en bracht met de piepjonge Podolski een tweede aanvaller tussen de lijnen. Het waren wel de Tsjechen die via Lokvenc voor het eerste gevaar in de tweede speelhelft zorgden, Kahn kon de meubelen redden.
De Duitsers zetten vanaf dat moment een geweldig offensief in met als draaischijven Lahm, Schweinsteiger en Ballack. Het regende kansen voor onder meer Ballack (op de paal zelfs), Schneider, Kuranyi en Podolski. Scoren bleek echter een te moeilijke opdracht.
Aan de overkant ging de bal, tegen de gang van het spel in, er wel in: Baros bracht op assist van weeral Heinz de 1-2 op het bord. Duitsland was aangeslagen, maar bleef er toch voor knokken. Teamchef Völler bracht Klose nog als derde spits. Tot veel kansen leidde het niet meer.
 
Duitsland verliest toch wel onverdiend en verdwijnt zo roemloos uit het tornooi. Tsjechië is door de 9 op 9 in de groepsfase één van de grote favorieten voor de Europese titel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties