Totti en Cassano naar Athene?

Totti en Cassano naar Athene?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spelen Francesco Totti en Antonio Cassano straks mee op de Olympische Spelen? Als het aan Gianni Petrucci ligt, wel. De voorzitter van het Italiaanse Olympische Comité hoopt dat de twee Romeinen straks mee met het Italiaanse beloftenteam naar Athene trekken.

Vroeger verbood de FIFA dat spelers die in EK- en WK-kwalificatiewedstrijden uitkwamen, meededen aan de Olympische Spelen, maar sinds enkele jaren is de wereldvoetbalbond bijgedraaid. Zo mogen ondertussen spelers onder de 21 jaar meespelen en mag elk land ook nog eens drie oudere spelers selecteren.

Zo hoopt Italië dus straks met Totti en Cassano naar Athene te gaan. De twee spitsen van AS Roma zouden daar hun frustratie van de vroege EK-uitschakeling kunnen doorspoelen. Totti en Cassano hebben nog niet toegezegd, al zit de kans er wel degelijk in dat beiden afzakken naar Athene. Bij AS Roma zullen ze immers nog niet moeten aantreden, want de Italiaanse bond heeft de start van de competitie met twee weken uitgesteld net omdat Italië zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen.

'Ik zou het fantastisch vinden, moesten beide spelers gaan. De coach moet natuurlijk zelf beslissen, maar ik geloof dat de beste spelers naar Athene zullen gaan', aldus Petrucci. Ook Brazilië speelde met het idee om haar sterren Ronaldo en Roberto Carlos naar Athene te halen, maar Brazilië kon zich verrassend genoeg niet plaatsen voor de Spelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties