Rehhagel: Niets is uitgesloten

Rehhagel: Niets is uitgesloten
Foto: © SC

In de aanloop naar Griekenlands ’wedstrijd van de eeuw’ probeert bondscoach Otto Rehhagel (tegen zijn natuur in) de rust zelve te blijven. Voorafgaand aan de halve finale tegen Tsjechië, donderdag in Estadio do Dragoa van Porto, moet de druk van de schouders bij zijn spelers.

Slechts een kleine kans heeft Griekenland, waarvan hij zojuist het ereburgerschap kreeg aangeboden. Koning Otto: ,,Het spreekt voor zich dat Tsjechië de absolute favoriet is. Al deccennia lang brengt dat land geweldige voetballers voort. Op dit toernooi zijn ze met vier opeenvolgende zeges de sterkste. Gewoon wereldklasse. Dat neemt niet weg dat wij de kleine kans die we hebben graag willen benutten’’.

De Grieken zorgden eerder voor onverwachte gebeurtenissen. In het openingsduel versloegen ze het gastland Portugal, in de kwartfinale schakelden ze titelverdediger Frankrijk uit. In het land van de Olympische Spelen hoopt men inmiddels dat de Duitser Rehhagel de Griekse nationaliteit aanneemt. En dat hij blijft als bondscoach.

Rehhagel daarover: ,,Ik vind dat alles een bijzonder grote eer. De Grieken doen dit alles vanuit hun emotie. Het is een spontane reactie, die ik zeer op prijs stel. Momenteel denk ik erover na hoe ik straks verder ga. Dat gaan we echter pas na het EK verder bespreken.’’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties