FC Superfund wint topper

Tom Van Nylen

FC Superfund heeft de topper tegen vice-kampioen Austria Wien gewonnen. Bij Austria bleef onze landgenoot Didier Dheedene heel de wedstrijd op de bank. De wedstrijd tussen Rapid Wien en SV Salzburg eindigde zoals ze begon, 0-0, terwijl Admira Wacker Mödling SV Mattersburg versloeg met 3-1.

FC Superfund herstelde zich na het zware 3-0-verlies vorige week bij SV Mattersburg. Dit verlies was zeer verrassend om de club uit Pashing tenslotte bij de 4 belangrijkste titelkandidaten wordt gerekend. De groen-witten herstelde deze week echter de situatie door Austria Wien, een concurrent voor de titel, te verslaan. Doelpunten werden gescoord door Kirchler en Chaile. Austria scoorde tegen via een strafschop in de 83ste minuut (Rushfeldt).

SV Mattersburg blijft een rare ploeg. Vorige week won het nog zwaar van FC Superfund, nu verloor het met 3-1 bij Admira Wacker. Mattersburg was in de eerste helft nochtans op voorsprong gekomen via Fülöp. In de tweede helft zette Admira de scheve situatie nog recht. Baldauf en tweemaal Oravec zorgden voor de doelpunten.

GAK leidt voorlopig na het gelijkspel van Rapid Wien tegen SV Salzburg. Vanmiddag neemt FC Tirol het nog op tegen Casino Bregenz.