Oostenrijk: Balans na Europees voetbal

Tom Van Nylen
| 0 reacties
Oostenrijk: Balans na Europees voetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Oostenrijks voetbal kan een vrij positieve balans opmaken na het Europese mid-week-voetbal van deze week. In de vier gespeelde wedstrijden werd er éénmaal gewonnen, éénmaal gelijkgespeeld en tweemaal verloren.

Ten eerste was er de wedstrijd van landskampioen Grazer AK in de laatste voorronde van de Champions League. GAK nam het hierin op tegen het Engelse FC Liverpool. Tegen de Engelse grootmacht was GAK dan ook niet opgewassen, het verloor kansloos met 0-2 na twee doelpunten van Steven Gerrard. Hierdoor heeft Grazer bijna geen enkele kans meer tot deelname aan de Champions League. Positief is wel dat GAK bij een uitschakeling nog wel naar de Uefacup mag.

Een positieve uitslag viel er te noteren in Pashing waar FC Superfund de Russische subtopper Zenith St-Petersburg in het kader van de voorrondes van de Uefacup met 3-1 versloeg. Zenith is zeker en vast geen kleine ploeg, voorlopig is deze club zelfs leider in de Russische competitie. Dit bleek dan ook bij de rust toen St-Petersburg met 0-1 leidde dankzij een own-goal van Tolunay Kafkas. SV Pashing zette de situatie echter nog recht na de rust via twee doelpunten van Edi Glieder en één doelpunt van Christian Maryleb. De score had zelfs nog kunnen uitlopen tot 5-1 of zelfs 6-1 maar FC Superfund kan in ieder geval met een gerust hart over twee weken naar Rusland reizen.

Ook Austria Wien behaalde een goede uitgangspositie. Het speelde 0-0 gelijk bij het Oekraïnse Illischowez Mariupol. De betere kansen waren zelfs voor de bezoekers maar Vastic, Janocko en Gilewicz wrongen elke wenkende kans vakkundig de nek om waardoor Austria nog steeds wacht op zijn eerste Europees doelpunt op verplaatsing sinds 8 augustus 1995. Door de betere kansen en de goede uitgangspositie is Austria Wien alleszinds favoriet voor de terugwedstrijd binnen veertien dagen hoewel het steeds oppassen blijft met die stugge Oekraïners.

De meest verrassende uitslag kwam echter uit Wenen waar Rapid voor 10 800 toeschouwers in het Hanapi-stadion verloor met 0-2 van het Russische Rubin Kazan. Voor Rapid moest deze wedstrijd een feest worden want deze wedstrijd betekende immers de Europese terugkeer van Rapid sinds 2001 maar het draaide dus anders uit. Twee Belgen waren trouwens in deze wedstrijd aan het werk te zien. Bij Rapid was dit Axel Lawaree en bij Rubin Kazan was dit Cédric Roussel.

De volgende wedstrijden staan overigens dit weekend in de Oostenrijkse Bundesliga op het programma:

SV Mattersburg - Grazer AK

FC Superfund - Admira Wacker Mödling

SV Salzburg - Casino Bregenz

Austria Wien - FC Tirol

Sturm Graz - Rapid Wien

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties