Analyse Voorbeschouwing Liverpool

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Liverpool
Foto: © SC

Liverpool is al enkele seizoenen op de dool, maar is nu eindelijk verlost van manager Gérard Houllier. Met Rafael Benitez waait er een nieuwe wind door Anfield Road. In de voorbereiding lieten de Reds zien dat het potentieel zeker aanwezig is. Benitez, eerder succesvol met Valencia, lijkt de ideale man om Liverpool weer op de rails te krijgen. De spelers waren uiterst positief over de nieuwe manager. De motivatie lijkt terug enorm groot te zijn na de ontgoochelingen van de afgelopen seizoenen.
Liverpool telt voorlopig slechts twee nieuwe spelers, maar zag wel een aantal middelmatige spelers vertrekken. Het afslanken van de kern was één van de prioriteiten voor Benitez. Het vetrek van Emile Heskey was een voorbode voor wat zou komen. De stevige spits was al jaren op zoek naar zijn beste vorm, maar bleef het vertrouwen krijgen van Houllier. Nog voor de Fransman weg was, verkaste Heskey naar Birmingham. Babbel, Murphy en Diouf zouden zijn voorbeeld volgen.
Nieuwkomers zijn Djibrill Cissé, een echte topspits en Josemi, een Spaanse verdediger. Als Liverpool Xabi Alonso kan binnenhalen, dan is dat een geweldige aanwinst. De Reds zijn al jaren tevergeefs op zoek naar een uitstekende creatieve middenvelder.
 Maar misschien nog belangrijker zijn de spelers die gebleven zijn. Aanvoerder Steven Gerrard weigerde een aanbod voor Chelsea en wil resoluut met Liverpool voor de titel gaan. Baros liet op het EK zien dat hij wel degelijk een vlot scorende spits is en bewees daarmee dat Houllier verkeerd was om hem zo weinig speelgelegenheid te gunnen. In de voorbereiding bewees ook Igor Biscan zijn grote klasse. Hij kreeg vreselijk weinig speelgelegenheid van de vorige manager en als hij speelde, was het in de verdediging. Benitez schoof hem terug een rij naar voor en dat levert op. Biscan kan de factor zijn die Liverpools middenveld terug dominant kan maken. Liverpool heeft voor elke positie een topper in huis, Benitez moet ze alleen leren spelen als een ploeg. Bovendien staan enkele jongeren te trappelen om hun kans af te dwingen.
Met het systeem van Benitez kan Liverpool ver geraken in de Premier League. Hij speelt fris aanvallend voetbal, zonder de defensieve organisatie te vergeten. Dit zal een verademing zijn voor de fans van Liverpool de onder Houllier gebukt gingen onder het defensieve spel waarbij de lang bal werd gehanteerd die Heskey moest doorkoppen naar de snelle Owen.
Deze laatste zal waarschijnlijk verhuizen naar Real Madrid, maar met Cissé, Baros en Pongolle heeft Liverpool nog steeds drie superspitsen.
Liverpool zal zeer enthousiast aan het seizoen beginnen. Als de resultaten in de eerste weken meevallen, dan zullen ze lang meestrijden voor de titel. Benitez wil binnen drie jaar de Premiership winnen, het zou dit jaar al prijs kunnen zijn. In ieder geval mag Liverpool dit seizoen geen problemen hebben om de Champions League te halen.

Geschreven door Yves Dekoning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties