Analyse Voorbeschouwing Manchester United

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Manchester United
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sir Alex Ferguson staat al vele jaren aan het roer van Manchester United. Hij heeft met de Mancunians al vele successen behaald, maar krijgt het steeds moeilijker. Dit seizoen zijn er geen kernspelers vertrokken. Nicky Butt trok naar concurrent Newcastle omdat hij bij de Mancunians steeds minder aan spelen toekwam.
Drie belangrijke nieuwkomers moeten Man Utd terug aan de top helpen. Alan Smith zal de aanval zeker en vast een boost geven. Anderen kunnen zich optrekken aan zijn karakter. Argentijns international Gabriel Heinze moet de verdediging versterken en Liam Miller werd aangetrokken als offensieve middenvelder. Alhoewel deze laatste nog vrij onbekend is, heeft hij in de voorbereiding toch al mooie dingen laten zien. United kan ook nog altijd rekenen op de diensten van Ruud van Nistelrooy. De Nederlander pikt altijd wel zijn goaltje mee. Verder lijkt er weer een lichting goede jongeren door te breken met O’Shea en Fletcher als uitschieters. Dribbelwonder Cristian Ronaldo en Ryan Giggs moeten ook kunnen uitblinken.
Manchester United zal het vooral in de beginfase zwaar krijgen met Ronaldo en Heinze op de spelen en Rio Ferdinand geschorst. Gelukkig voor Ferguson lijkt Wes Brown eindelijk weer helemaal fit. United zal zeker lang meespelen voor de titel en Champions League halen is een must. Met deze kern moeten ze zeker binnen de drie jaar de titel pakken. Als het niet dit seizoen is, dan het volgende.

Geschreven door Yves Dekoning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties