Analyse Voorbeschouwing Middlesbrough

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Middlesbrough
Foto: © SC

De Middlesbrough-fans hadden vorig jaar terecht reden tot juichen: voor het eerst in de 128 jaar dat de club bestaat werd een prijs gewonnen: de League Cup. In 1997 waren ze er al dicht bij toen ze zowel de League Cup-finale als de FA Cup-finale verloren, maar vorig seizoen was het dus zover: onder leiding van manager Steve McClaren versloeg Boro Bolton in het Millennium Stadium in Cardiff. Daarnaast eindigde de club ook maar nipt buiten de top 10, met maar 2 punten achterstand op Birmingham dat tiende eindigde.
 
Nadat de ploeg in 1986 bijna failliet ging (en maar op het nippertje gered werd door levenslang Boro-fan Steve Gibson) lijken er nu mooie jaren aan te breken voor Middlesbrough. Boudewijn Zenden en Gaizka Mendieta, vorig jaar nog alletwee uitgeleend aan Boro door respectievelijk Chelsea en Lazio, hebben nu een vast contract getekend bij de ploeg uit het Riverside Stadium. Naast die twee grote namen slaagde Boro er ook nog in Ray Parlour, Jimmy Floyd Hasselbaink, Mark Viduka en Michael Reiziger aan de haak te slaan.
 
Met Mark Schwarzer heeft Middlesbrough een zeer sterke keeper in huis. Behalve zijn ene zeldzame flater in de League Cup-finale speelde de Australiër vorig jaar alweer een zeer sterk seizoen, en de Teessiders rekenen erop dat hij ook dit jaar weer moeilijk te verslaan zal zijn. Kapitein Gareth Southgate is een rots in de branding centraal in de verdediging, en met Michael Reiziger, Franck Queudrue en Chris Rigott aan zijn zijde zal het net als vorig jaar weer moeilijk zijn de Boro-verdediging te passeren. Als Ugo Ehiogu ook nog eens een seizoen zonder blessures zou kunnen meemaken, zou hij ook nog een belangrijke pion achteraan kunnen worden.
 
De grote klasse van Middlesbrough zit echter in het middenveld. Met Parlour, Boateng, Juninho, Mendieta en Zenden bezit Steve McClaren over zeer veel creativiteit, die inspirerend zou moeten werken op de klassespitsen van Boro. Nieuwelingen Hasselbaink en Viduka bewezen zelfs al in Europese competities hun waarde, maar ook Maccarone en de dodelijke Nemeth kunnen van goudwaarde zijn dit jaar.
 
Het doel voor Boro is om dit jaar de beste ploeg van het noordoosten van Engeland te worden. Daarvoor zullen ze wel beter moeten doen dan hun huidige beste prestatie in de Premier League: in 1998 werden de Teessiders 9de. Want hun voornaamste rivaal voor die titel is Newcastle United, dat toch opnieuw bij de favorieten zit om de top 4 te halen. Middlesbrough beschikt over klassespelers, en de top 10 van het klassement is zeker mogelijk voor hen.

Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties