Analyse Voorbeschouwing Newcastle

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Newcastle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle United fans beginnen zich stilaan af te vragen waar hun prijzen blijven: de FA Cup van 1955 was de laatste trofee die de Magpies wonnen, ondanks het spelen van meerdere FA Cup-finales. Kan het dit jaar dan eindelijk nog eens gaan lukken? De laatste jaren zit Newcastle steeds bij de favorieten voor de Champions League-plaatsen, en manager Sir Bobby Robson heeft een mooie mix van ervaring en jong talent samengesteld die toch ooit eens prijzen moet winnen.
 
Vorig jaar miste Newcastle op een haartje de top 4, maar de achterstand van hen en Liverpool op de top 3 was veel te groot. De ploeg van St James Park heeft zich dan ook versterkt met enkele klassespelers, zoals Stephen Carr, Nicky Butt, Patrick Kluivert en groot talent James Milner.
 
Als sluitpost heeft Newcastle de fantastische Shay Given, die ieder seizoen opnieuw bewijst een van de absolute topkeepers in de Premier League te zijn. Achteraan beschikt Newcastle ook over heel wat goeie spelers, met Jonathan Woodgate als misschien wel het grootste talent. Als hij blessurevrij kan blijven, zal hij de sterke man achterin zijn, met Carr, Bernard, O’Brien, Bramble en Hughes aan zijn zijde.
 
Met Kieron Dyer heeft Newcastle een van de beste flankmiddenvelders van Engeland in huis, en Jermaine Jenas wordt een grote toekomst voorspeld. Nicky Butt zal bij zijn nieuwe club opnieuw bewijzen wat een solide speler hij is, en Laurent Robert is, als hij er zin in heeft, echt een van de allerbeste middenvelders van Europa. Jammergenoeg voor Newcastle komen zijn klasseflitsen er, vooral op belangrijke momenten, niet altijd uit. Met Lee Bowyer en James Milner heeft Newcaslte ook nog twee goeie middenvelders voor de toekomst.
 
Vooraan zullen de Magpies nog altijd blijven rekenen op levende legende Alan Shearer. De kapitein van de ploeg blijft het doel nog altijd zeer makkelijk vinden (hij was vorig jaar net geen topschutter omdat Thierry Henry zo’n fantastisch seizoen had), en met de vlugge en sterke Craig Bellamy naast hem is hij altijd zeer gevaarlijk. Nu ook Patrick Kluivert  in de spits komt spelen bij Newcastle, kunnen de doelpunten gewoon niet uitblijven.
 
Kan Newcastle dit jaar eindelijk nog eens meedingen voor een grote prijs? Voor Sir Bobby Robson en Alan Shearer zou het een mooi afscheid zijn, en de manier waarop de Magpies de voorbije jaren speelden verdient ook gewoon een resultaat. Hopelijk kunnen de vele blessures bij de ploeg dit jaar uitblijven, en dan zou ik Newcastle niet durven onderschatten voor die plaats in de top 4.

Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties