Voorbeschouwing Premier League 2004-2005

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Premier League 2004-2005
Foto: © SC

De Premier League gaat dit weekend weer van start. We hebben voor u elke ploeg even onder de loep genomen en een kleine voorbeschouwing gemaakt per ploeg. Grootste hinderpaal bij deze voorspellingen zijn de transfers die nog niet afgerond zijn. Er zweven nog enkele belangrijke vragen boven de Premier League. Waar spelen Patrick Vieira en Michael Owen het nakende seizoen? Wie komt Liverpools middenveld nog versterken? Ook andere clubs zijn nog actief op de transfermarkt. Kan West Brom alsnog Aruna aantrekken? Waar zal Michael Carrick tekenen? We hebben geprobeerd in te spelen op deze en andere vraagtekens.

Titelverdediger Arsenal is de grootste kanshebber om zichzelf op te volgen. Ze zullen dit jaar meer weerwerk krijgen van Chelsea, Manchester United en Liverpool. Ook Newcastle start met ambitie, maar de grote vier lijken toch een trapje hoger te staan. Verder zouden Tottenham en Middlesbrough wel eens kunnen verrassen.
De strijd om Europees voetbal lijkt zeer spannend te worden. Naast de vijf reeds genoemde ploegen, heeft zowat elke ploeg de ambitie en de klasse om Europees voetbal te halen. Alleen promovendi Crystal Palace en Norwich lijken een vogel voor de kat. West Brom, de derde stijger, kan met meer vertrouwen het seizoen aanvangen. Er dalen drie ploegen naar The Championship. Alle overige ploegen komen eigenlijk zowel in aanmerking om Europees te spelen als om te degraderen. 

Voorbeschouwing per ploeg: 

Arsenal
Aston Villa
Birmingham
Blackburn
Bolton
Charlton
Chelsea
Crystal Palace
Everton
Fulham
Liverpool
Manchester City
Manchester United
Middlesbrough
Newcastle
Norwich
Portsmouth
Southampton
Tottenham
West Bromwich Albion
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties