Analyse Voorbeschouwing Tottenham

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Tottenham
Foto: © SC

Sinds de Premier League gevormd werd in 1992, is Tottenham steevast een van de middenmotors geweest. Hun beste resultaat was een 7de plaats in 1995. Met de komst van spelers als Robbie Keane, Freddie Kanoute en Jamie Redknapp hoopten fans van de Spurs dat er vorig seizoen eindelijk beterschap in zicht was, en dat er kon gebouwd worden op de League Cup overwinning in 1999. Maar een succes werd het niet. Integendeel, de ploeg eindigde 14de, en manager Glenn Hoddle werd al in september 2003 ontslagen. Nu is er een nieuwe manager, voormalig bondscoach van Frankrijk Jacques Santini, en die moet de Spurs eindelijk terug naar de bovenste helft van de rangschikking leiden.
 
Paul Robinson zal dit jaar het doel van de Spurs verdedigen. De jonge keeper wordt beschouwd als een van Engeland’s beste doelwachters, en zal dit dit jaar ook moeten bewijzen. Vooral omdat de Tottenham-verdediging vorig seizoen niet een van de beste was. Ledley King zal waarschijnlijk naar achter geschoven worden, nadat hij bij de Engelse nationale ploeg bewees een van de beste centrale verdedigers van het land te zijn. Naast hem zullen Taricco, Doherty, Gardner, Mabizela en anderen het beter moeten doen dan vorig jaar. De Zweed Erik Edman zal al een goeie versterking zijn voor de Spurs-verdediging.
 
Als Jamie Redknapp blessurevrij kan blijven, kan hij een sleutelrol spelen in het middenveld van de Spurs. Zijn ervaring kan goed gebruikt worden als begeleiding voor grote talenten als Sean Davis en Rohan Ricketts. Ook Pedro Mendes, die vorig jaar de Champions League won met Porto, en Simon Davies kunnen belangrijke figuren worden in het middenveld van Tottenham.
Vooraan is er keuze zat voor de Spurs: Robbie Keane staat garant om altijd wel ergens een goaltje mee te pikken, Jermain Defoe is een van de beste jonge spitsen van het moment, en Frederic Kanoute is een klassespits.
 
Wat kan Tottenham dit jaar betekenen in de Premier League? Ieder jaar zijn ze een moeilijke ploeg om tegen te spelen, maar kan het hen lukken om die reputatie te gebruiken en zo eens in die belangrijke top 6 te komen? Als Santini misschien nog enkele goeie middenvelders kan bij kopen, dan zou het voor Tottenham heel wat beter kunnen lopen dan vorig jaar. Maar zal dit het geval zijn?


Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties