Eindstanden : crisis bij Hamburg

Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund : 2-3

De tweede helft was van mindere kwaliteit en buiten een afgekeurd doelpunt van Neuville was er niet veel meer aan de hand.
Voor trainer Van Marwijk een opsteker na de nederlaag van vorige week.

----------------
Schalke 04 - Kaiserlautern :  2-1

Met een tweede doelpunt van Asamoah heeft Schalke zijn eerste driepunter binnen. De beste kansen waren nog voor de thuisploeg, verdiende overrwinning, Vermant speelde 12 minuten.
-----------------

FC Nurnberg - VFB Stuttgart :  1-1

Geen verandering meer in een uitverkocht Frankenstadion, de bezoekers met 10 man hebben nog een gelijkspel uit de brand kunnen slepen.

Bayern Munchen - Hertha Berlijn : 1-1

Bayern kwam ontwaakt uit de kleedkamer en na twee minuten lukte Makaay de gelijkmaker. Gorlitz zag nog de rode kaart in de 86e minuut, de eerste onrust heerst over Munchen.

Mainz 05 - Hamburger SV : 2-1

De verrassing van de tweede speeldag komt ongetwijfeld van nieuwkomer Mainz dat HSV volledig in de eerste crisis stort. Met twee doelpunten van da Silva, 51e en 53e minuut, won de thuisploeg verdiend van een onmondig Hamburg dat met 0 op 6 wel zeer slecht gestart is ondanks de financiele inspanningen op de transfermarkt.
Waarschijnlijk de eerste trainer die het warm gaat krijgen, Topmoller heeft de spelers gekregen die hij gevraagd heeft en veel tijd zal hij dan ook niet krijgen.

Hansa Rostock - Werder Bremen : 0-4

In een bruisende tweede helft voor Werder scoorden ze nog liefst viermaal.  Tweemaal Klasnic, Micoud na voorzet Klasnic en Pasanen zorgden ervoor dat Bremen nog de enige ploeg is met zes punten.

RUSTSTANDEN
Ongewone ruststand in Borussia-Park, in een uitverkocht stadion komt de thuisploeg reeds na 7 minuten op voorsprong door Julich. In de 14e minuut maakt Jensen op vrije schop gelijk nadat de bal afweek op Nico Van Kerckhoven zijn rug. Het blijft over en weer gaan tot Hausweiler in de 35e minuut met een prachtige trap de 2-1 op het bord zet. Eén minuut later voorzet van Dédé en Koller kopt vrijstaand binnen,2-2.

Nog zijn de bezoekers niet tevreden en twee minuten later voorzet van Evanillson en de andere Braziliaan Ewerthon kopt binnen, drie minuten later komt Ewerthon nog eens alleen voor Kampa doch mist jammerlijk.
Russtand 2-3 na een opwindende eerste helft.

---------------------

In de Arena Auf Schalke herhaalde zich de situatie van vorig seizoen. De bezoekers kwamen in de 18e minuut op voorsprong door Seitz. Schalke weer op zoek naar de gelijkmaker en in de 25e minuut lukte Assamoah daar ook in. Vermant zit slechts op de bank, Poulsen speelt in zijn plaats.

-------------------

Bayern Munchen is onder een enorm fluitconcert de catacomben moeten gaan opzoeken, ze staan 0-1 achter na een doelpunt van Marcelinho in de 18e minuut. Mooi werk van de mannen uit Berlijn.

------------------

Stuttgart en Nurnberg staan 1-1 aan de koffie, doelpunten door Cacau in de 7e minuut en de gelijkmaker door  Banovic van  Nurnberg. Cacau kreeg daarna de rode kaart zodat de bezoekers met tien verder moeten.

-----------------------

Hamburg staat voor bij Mainz door een doelpunt van Van Buyten, zijn eerste in de Bundesliga.

--------------------

Kampioen Bremen ligt onder bij Rostock maar heeft het geluk aan zijn zijde, 0-0.