Porto klopt Benfica in strijd om Supercup

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Porto klopt Benfica in strijd om Supercup
Foto: © SC

FC Porto heeft haar eerste prijs van het seizoen beet. De Portugese kampioen won de strijd om de SuperCup tegen aartsrivaal en bekerwinnaar Benfica Lissabon met 1-0.
 
De Europees kampioen startte met een ongewone opstelling. Door de afwezigheid van Jorge Costa en Pepe werden Pedro Emanuel en Ricardo Costa in de defensie uitgespeeld. Ook Maniche was er niet bij, wat Hugo Leal en Diego de kans gaf om hun gang te gaan op het middenveld. Diego, een Braziliaanse tiener, kende echter een ongelukkige dag : al na twintig minuten moest hij naar de kant met een blessure, veroorzaakt door zijn ex-collega Paulo Almeida. Beiden speelden ooit nog samen bij Santos. César Peixoto mocht Diego vervangen.
 
Voor Porto was dat nog geen eens zo’n ramp, want Peixoto schonk de Draken plots twee knappe kansen. Hij probeerde het tot tweemaal toe met een grondscherend schot, maar de bal wilde er niet in. Verdiend had het ook niet geweest, want Benfica was zeker niet de mindere van Porto. De elf van Giovanni Trapattoni trachten mooi spel te brengen, maar het slechte veld verhinderde dat. Zlatko Zahovic, twee weken geleden nog de ‘killer’ van Anderlecht, was onder meer dicht bij een goal, maar zijn schot ging net over. De Sloveen bezorgde ook Tomo Šokota een knappe kans, maar die faalde oog in oog met Vitor Baia.
 
In de tweede helft kwam Porto dan toch wat meer opzetten. Na 55 minuten resulteerde dat in een treffer van Quaresma. Zijn laag schot verschalkte keeper Quim. Benfica begreep dat het nu wel uit haar hol moest komen en creëerde leuke kansjes via Å okota en Luisão, maar scoren lukte niet meer.

Porto voegt zo al weer een prijs aan haar palmares toe. De Portugezen wonnen de afgelopen twee jaar zo wat alle clubprijzen die er te winnen zijn : de Uefa-beker, de Champions League, het kampioenschap, de beker én de Supercup. Het enige wat nog ontbreekt is de Intercontinentale beker en de Europese Supercup. Voor de Intercontinentale beker mag men in december gaan strijden in Tokyo. De Europese Supercup staat al deze donderdag op het programma in Monaco, waar Valencia de tegenstander is.
 
Ook voor Benfica staat er deze week veel op het spel. De Portugese bekerwinnaar bekampt dinsdag Anderlecht in de terugwedstrijd van de derde en laatste voorronde van de Champions League. De Portugezen verdedigen daar een 1-0 voorsprong. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties