Voorbeschouwing tweede speeldag Premier League

Christopher Lannoo
| 0 reacties
Voorbeschouwing tweede speeldag Premier League
Foto: © SC

Na de eerste speeldag in de FA Premier League bleven er al meteen maar vier ploegen meer over met het maximum van de punten: landskampioen Arsenal dat overtuigend Everton versloeg, Bolton dat al even overtuigend Charlton versloeg, Aston Villa dat ook niet teveel problemen kende met Southampton, en Chelsea dat wist af te rekenen met het door blessures geteisterde Manchester United. Wie van hen nog steeds het maximum van de punten zal behouden, is een moeilijke voorspelling om te maken na zo’n hectische start van het seizoen. De meeste ploegen waren elkaar meer dan waard, wat ook bleek uit de 6 draws in de andere wedstrijden.
 
Toch lijkt het er nu al op dat Arsenal opnieuw de te kloppen ploeg wordt. Hun aanvallend voetbal was zo verpletterend, dat ik eerlijk gezegd niet zou weten welke Premier League ploeg de Gunners momenteel zou kunnen tegen houden. Natuurlijk, het was maar 1 wedstrijd, er moeten er nog 37 gespeeld worden.
 
Arsenal zal het zondag tegen Middlesbrough opnieuw moeten stellen zonder sterkhouders Patrick Vieira en Sol Campbell, terwijl Boro het al zeker moet stellen zonder Michael Reiziger en Mark Viduka. Ook Southgate, Ehiogu en Parlour zijn twijfelachtig. Zullen de Gunners dit weekend het record van Nottingham Forest, die 42 wedstrijden in de Engelse competitie op rij ongeslagen bleven, kunnen evenaren?
 
Van de andere ploegen die nog het maximum hebben, zal waarschijnlijk Chelsea het het moeilijkst krijgen om opnieuw drie punten binnen te halen. De Blues moeten op bezoek bij Birmingham, en net zoals vorig jaar is dit opnieuw een club om voor op te passen. Enige voordeel voor Chelsea is dat Mikael Forsell, de spits die door hen uitgeleend is aan Birmingham, niet mag spelen door het nieuwe reglement van de FA.
 
Bolton gaat dit weekend op bezoek bij Fulham, dat niet al te overtuigend aan het nieuwe seizoen begon. Zij hebben nu wel Luis Boa Morte terug, en die zal waarschijnlijk ook een rol spelen in de wedstrijd van zaterdag. Aston Villa ten slotte moet op bezoek bij West Brom, dat hiermee zijn eerste wedstrijd speelt tegen een ploeg die vorig jaar al in de Premier League zat. De Villains worden voor deze wedstrijd terug versterkt door Nolberto Solano en Juan Pablo Angel.
 
Liverpool en Newcastle zullen opnieuw willen aanpikken bij de koplopers in hun poging de kwalificatie voor de Champions League binnen te halen dit seizoen. De Merseysiders spelen dit weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen op Anfield, en dat tegen het Manchester City van Kevin Keegan. De 3 laatste nieuwe spelers van Liverpool, Nunez, Alonso en Garcia, zullen er nog niet bij zijn dit weekend. Nunez raakte geblesseerd op training, en Alonso en Garcia zijn nog niet speelgerechtigd. Steve McManaman en Paulo Wanchope zijn de afwezigen bij Man City.
 
Newcastle neemt het op tegen Tottenham, dat vorig weekend Liverpool op een gelijkspel hield. Na de hele situatie met Kieron Dyer (die ondertussen zou moeten opgelost zijn) zal de Engelse middenvelder bij Newcastle op de bank starten. Er bestaat nog twijfel over de fitheid van Nicky Butt. Bij Tottenham zijn Simon Davies en Robbie Keane zeker out, en Anthony Gardner en Mauricio Taricco zullen medische tests moeten ondergaan voor de wedstrijd.
 
Norwich en Crystal Palace spelen dit weekend tegen respectievelijk Manchester United en Everton. Beide tegenstanders leden pijnlijke nederlagen op de eerste speeldag, en zullen dit willen recht zetten tegen de nieuwe jongens in de Premier League. Man United zal misschien al terug kunnen beschikken over Cristiano Ronaldo, die terug is van de Olympische Spelen. Everton daarentegen zal het moeten stellen zonder verdediger Joseph Yobo, die last heeft van zijn knie.
 
Charlton Athletic zal het gezichtsverlies dat ze vorig weekend leden willen rechtzetten tegen Portsmouth. De Addicks zullen dit wel moeten doen zonder hun kapitein Matt Holland vanwege zijn enkelblessure. Dennis Rommedahl, Francis Jeffers en Bryan Hughes begonnen vorig weekend allemaal op de bank, maar zouden dit weekend weleens kunnen starten voor Charlton.
Bij Portsmouth zal Gary O’Neil zijn eerste wedstrijd voor Pompey in 8 maanden spelen. Ook nieuweling Ricardo Fuller, net overgekomen van Preston, zou kunnen meespelen op The Valley.
 
Ook Southampton wil de fout van vorige week recht zetten. Spits James Beattie zal er waarschijnlijk nog steeds niet bij zijn tegen Blackburn. Bij de Rovers zelf zijn er geen blessureproblemen, maar ze zullen wel hopen op punten uit deze wedstrijd, want hierna volgen als tegenstanders Arsenal, Manchester United en Newcastle United.
 
Wordt dit het weekend dat Arsenal het record van Nottingham evenaart? Sluiten Liverpool, Newcastle en Manchester United terug aan bij de top? Kunnen Southampton, Charlton en Everton hun eerste punten van het seizoen behalen? Het wordt alweer een spannend weekend daar in de Engelse eerste klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties