PSV klaar voor Rode Ster Belgrado

Rita De Meyer

In de eerste thuiswedstrijd van PSV in het nieuwe seizoen lieten de Eindhovenaren zien klaar te zijn voor het echte werk. Met woensdag het tweede treffen met Rode Ster Belgrado op de kalender werd in het Philips Stadion subtopper AZ eenvoudig met 5-1 aan de kant gezet. In de eerste helft creëerde een sterk PSV veel kansen maar liet tot de 21ste minuut het scoren na. Het was de gedreven captain Mark van Bommel die uit een goede aanval de bal achter AZdoelman Henk Timmer schoot.

Het Eindhovense publiek moest lang wachten op het tweede PSV-doelpunt, al waren de Eindhovenaren een aantal keer dicht bij een doelpunt. Zo zeilde een vrije trap van verdediger Alex via een uitlopende verdediger nog bijna achter Timmer en in de tweede helft stond deze zelfde Timmer op de goede plaats na een subtiel hakje van Vennegoor. Na ruim een klein uur spelen was het André Ooijer die uit een hoekschop voor de 2-0 tekende en daarmee was de wedstrijd over, wist ook Co Adriaanse. "We wilden blijven voetballen, namen risico's en soms pakt dat goed uit en soms niet."  Uit twee goede aanvallen met een hoofdrol voor de Braziliaan Leandro scoorde respectievelijk De Jong en Park de 3-0 en de 4-0. De Alkmaar Zaanstreek combinatie deed nog wel wat terug. In de 85ste minuut werd een schot van de ex-PSVer Ramzi van richting veranderd en dwarrelde achter Zoetebier. John de Jong bracht 3 minuten later met zijn tweede van de avond de marge weer op 4.

Guus Hiddink prees na de wedstrijd zijn team. "PSV heeft vanavond tactisch goed gepresteerd. We zaaiden verwarring door telkens of De Jong of Van Bommel door te schuiven en hebben achterin weinig tot niks weggegeven. Ik vind dat we een uitstekende prestatie hebben geleverd." Woensdag wacht in Eindhoven de return tegen Rode Ster Belgrado met als inzet een plaats in de Champions League. Met 13 doelpunten uit de laatste 3 wedstrijden heeft PSV bewezen over scorend vermogen te beschikken. Of Bouma en Cocu voldoende herstelt zijn van hun virusinfecties is nog maar even de vraag. Doelman Gomes is wel inzetbaar maar Hiddink wilde niet kwijt of de keeper van het Braziliaans Olympisch team zal spelen tegen de Joegoslaven. "Ik heb de beschikking over twee gelijkwaardige keepers en de beste speelt." Zo liet hij na afloop van de wedstrijd tegen AZ weten.