Noorse teams met geluk door

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Noorse teams met geluk door
Foto: © SC

De Noren mogen dame Fortuna op hun kniëen bedanken. Hun teams kenden in de UEFA-Beker immers enorm veel geluk. Zowel Odd Grenland als Bodø/Glimt scoorden immers pas in de blessuretijd de broodnodige treffer.
 
Odd Grenland leek na de 3-1 thuiszege tegen het Litouwse Ekranas op weg naar de kwalificatie, maar de Noren gaven die uitgangspositie ei zo na uit handen. In Ekranas kwam men immers 2-0 achter door goals van Kavaliauskas en Paulauskas. In blessuretijd kon Knutsen echter de broodnodige 2-1 scoren, zodat Odd Grenland alsnog naar de eerste ronde mag.
 
Hetzelfde gold voor Bodø/Glimt. Glimt kon pas in de extra tijd tegenscoren nadat tegen het Estse Levadia Talinn 2-0 was achtergekomen. Voskoboinikov en Vassiljev zorgden voor de Estse goals. Ludvigsen scoorde in de blessuretijd en sleepte zo verlengingen uit de brand. In die dertig minuten extra tijd werd niet meer gescoord, zodat penalties uitsluitsen moesten brengen. Glimt won die penaltyserie met 8-7.

De Noren kenden de afgelopen dagen trouwens wel meer geluk. Eerder kon Rosenborg op bezoek bij Maccabi Tel-Aviv ook pas in de slotminuut verlengingen binnen halen. De Noorse kampioen mocht zo ten koste van de Israëliërs naar de Champions League.
 
Stabaek, twee jaar geleden nog bijna goed voor de uitschakeling van Anderlecht, had het dan weer heel wat makkelijker. Net als in de heenmatch won de Noorse ploeg met 3-1 van het Finse Haka Valkeakoski. In de Scandinavische derby scoorde Wowoah twee keer. Sternersen zorgde voor de derde goal van Stabaek. Ristilä zorgde voor ondertussen voor de eerredder van op de penaltystip.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties