4e speeldag: voorbeschouwing.

Jurgen Rutten
| 0 reacties
4e speeldag: voorbeschouwing.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vfl Wolfsburg – FC Schalke 04

In de Volkswagenarena ontvangt het tot nu toe zeer sterk spelend Wolfsburg het tot nu toe slecht presterende Schalke 04. Winnen is voor het team van Jupp Heynckes een must want anders dreigt het een seizoen in de middenmoot te worden. Wolfsburg daarentegen heeft met een 6 op 9,  door uitwinst tegen zowel Dortmund als Bremen, zijn start zeker niet gemist. Schalke is gewaarschuwd.

 

Fsv Mainz 05 – Bayer Leverkusen

 De fiere leider Bayer Leverkusen staat op papier voor een haalbare opdracht. Na de galavoorstelling op de vorige speeldag tegen Bayern München ( 4-1-winst ) mag Fsv Mainz geen probleem zijn. Maar coach Klaus Augenthaler is er niet gerust en waarschuwt zijn spelers voor overmoed tegen de promovendus. Coach Jürgen Klopp van Mainz gelooft alvast in een stunt.

 

FC Bayern München – A. Bielefeld

De grootste en machtigste club van Duitsland staat pas op een 10e plaats en daar moet dringend iets aan veranderen, vindt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Hij eist dat zijn ploeg  na de smadelijke 4-1-nederlaag  tegen Leverkusen opnieuw laat zien dat Bayern München en niemand anders dan Bayern München de beste ploeg van Duitsland is. Trainer Felix Magath kan opnieuw een beroep doen op verdediger Willy Sagnol. Hij moet echter wel spits Santa Cruz missen want die moet geopereerd worden aan de meniscus en is 6 weken buiten strijd. Michael Ballack daarentegen zou nu toch fit geraken voor de wedstrijd. A. Bielefeld mist 3 basisspelers.

 

Vfb Stuttgart – Hamburger SV

De mede-leider van de bundesliga speelt thuis tegen het team van Daniel Van Buyten en Emile Mpenza. Hamburger SV hoopt de positieve lijn door te trekken om zo de 3 punten weg te kapen uit Stuttgart. Het kan daarbij niet rekenen op spits Benjamin Lauth. Klaus Toppmöller kan daarentegen wel rekenen op nieuweling en kersvers Nederlands international Boulahrouz. Stuttgart vestigt zijn hoop op de momenteel superieur spelende Kevin Kuranyi.

 

1.FC Nurnberg – Hertha BSC

Nurnberg ontvangt het tot nu toe ongeslagen Hertha BSC ( 3 gelijke spelen ). Nurnberg kan rekenen op nieuweling Cantaluppi, die hoogstwaarschijnlijk voor de eerste keer aan de aftrap komt. De Zwitser moet voor meer stabiliteit zorgen op het middenveld van Nurnberg. Hertha moet zowel Arne Friedrich als Yildiray Basturk missen.

 

Bor. M’gladbach – Werder Bremen

Gladbach gaat thuis in het vernieuwde Borussia-park opzoek naar de eerste 3 punten van het seizoen. Makkelijk zal dit niet zijn want de tegenstander is niemand minder dan kampioen Werder Bremen, dat op zijn manier uit is op revanche na de thuisnederlaag tegen Wolfsburg. Van Kerckhoven moet bij Gladbach tevreden zijn met een plaats op de bank.

 

Vfl Bochum – Borussia Dortmund

Bochum – Dortmund is altijd een geladen duel: niet alleen wordt er om de 3 punten gestreden, maar ook om de ploeg van de ‘Ruhr’ te zijn. Het vuur wordt dit jaar nog eens extra aangewakkerd in de persoon van Sunday Oliseh. De Nigeriaan speelde vorig jaar nog in dienst van Bochum maar daar werd hij op het einde van het seizoen de laan uitgestuurd omat hij één van zijn ploegmaten een kopstoot had verkocht. Wordt vervolgd....
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties