Analyse Voorbeschouwing JL: 5de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 5de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

ANDERLECHT MET SCHRIK NAAR OOSTENDE

Dit weekend staat al de 5de speeldag op het programma. De tijd gaat snel. De meest in het oog springende duels zijn KV Oostende-RSC Anderlecht en RC Genk-Standard. Ook Club Brugge wacht een moeilijke verplaatsing naar Charleroi.

KV Oostende, de jojoclub bij uitstek, ontvangt RSC Anderlecht. Enkele weken terug liet het Club Brugge letterlijk en figuurlijk voelen dat ze aan de kust geen watjes zijn. Club kwam er ternauwernood weg met drie punten. Ook dit weekend zijn ze niet van plan de punten te grabbel te gooien aan paarswit. Het beloofd een pittig duel te worden in het Albertpark.

RC Genk en Standard, de onderlinge duels staan vaak garant voor spektakel. Genk speelt niet onaardig maar moest nog niet aan de bak tegen echte concurrenten. Met Standard krijgen ze nu de eerste voorgeschoteld. De Rouches begonnen traditioneel het seizoen met een gemiste start. Het is dus in zekere zin verplicht om nu ook punten te pakken tegen de concurrentie. Bij verlies mag Standard al meteen een kruis maken over de seizoensambities en een goeie generale voor Bochum is net nu broodnodig.

Voor SC Charleroi zou het niet erg zijn moesten alle 34 partijen in de Jupiler League op verplaatsing moeten worden afgewerkt. Meer nog, de kampioenstitel zou wenken voor de zebra's. Charleroi bakt er namelijk niets van op eigen terrein, maar op verplaatsing pakten ze wel 6 op 6. Vreemd, maar zoiets kan dan ook alleen maar in Charleroi. Moet Club Brugge nu vrezen of niet? Ja, want vorig seizoen liet het punten in het zwarte land. Rune Lange sleepte toen in de laatste tien minuten van de partij een 1-1 uit de brand. Dat gebeurde in de tweede ronde toen de Bruggelingen bijna overal wonnen.

VC Westerlo begint in Brussel aan het post-Dosunmu tijdperk. Westerlo's goudhaantje maakt momenteel het goede weer in Oostenrijk. Met Peter Utaka (Patro Maasmechelen) haalde het een goede vervanger binnen met een zelfde voetbalstijl. Afwachten is het of hij al speelgerechtigd is in het Edmond Machtensstadion. De papieren zijn nog niet in orde. FC Brussels verraste vriend en vijand door in Sclessin de volle buit mee te pakken. Tegen Westerlo kan het daar een vervolg aan breien en de degradatiezone achter zich laten.

Een andere wedstrijd die nog wat van onze aandacht verdient is die tussen Lokeren en La Louvière. De Wolven startten enorm goed aan deze competitie, beschikken over een stevig elftal en hebben alles in zich om het straks ook de grote clubs moeilijk te maken. Nu eerst is er Lokeren, een ander stevig geheel geschoeid op een IJslandse-Braziliaanse leest. Een duel tussen twee subtoppers dat kan uitgroeien tot een leuk kijkstuk als je het mij vraagt.

Resten nog Lierse-Bergen, Gent-STVV, Moeskroen-Beveren en Cercle Brugge-Germinal Beerschot. Kortom: Aliyu Datti wil ook een gouden bal op zijn rug, scoort hij nu ook zijn goaltje op verplaatsing, subtoppers met een gemiste start op zoek naar eerherstel, houdt Beveren repetitie voor Levski en legt de Cercle-defensie Cadu aan de ketting?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties