Voorbeschouwing vierde speeldag

Voorbeschouwing vierde speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Nederland de vierde speeldag op het programma.
Feyenoord - FC Twente op zondagmiddag is de meest aantrekkelijke wedstrijd. We blikken op iedere wedstrijd kort vooruit.

Vrijdagavond

AZ - FC Den Bosch

Na het sterke jaar heeft AZ het dit jaar iets moeilijker. Vorige week werd er wel voor het eerst gewonnen bij NEC. Vanavond moet AZ in staat zijn de prestatie van vorige week verder te zetten tegen FC Den Bosch. Den Bosch is niet slecht begonnen aan het seizoen, de nieuwkomer staat mooi achtste. Het wordt afwachten of het deze prestatie vanavond verder kan zetten.


Zaterdagavond

PSV - RKC Waalwijk

Op papier mag RKC geen probleem zijn voor PSV. Vooral thuis haalt PSV regelmatig zwaar uit, zo werd AZ in de eerste thuiswedstrijd met 5-1 verslagen. RKC zal wellicht naar Eindhoven afzakken met de bedoeling om geen doelpunt binnen te krijgen. Bovendien kent trainer Erwin Koeman PSV perfect want vorig jaar was hij er nog hulptrainer. PSV moet normaal gezien de punten thuis houden, maar hoe langer het 0-0 blijft, hoe gevaarlijker de bezoekers zullen worden..

Heerenveen - De Graafschap

Heerenveen - De Graafschap is een duel tussen twee ploegen met slechts één puntje. Metname Heerenveen staat helemaal niet op zijn plaats op die positie en zal er morgen alles aan doen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Heerenveen versterkte zich nog met Arnold Bruggink die morgen ook zijn debuut maakt voor de Friesen. De Graafschap lijkt op basis van de eerste drie competitiewedstrijden iets tekort te komen voor de Eredivisie. Het lijkt niet waarschijnlijk dat De Graafschap morgenavond punten haalt in Friesland.

Willem II - Roda JC

In Tilburg staat de wedstrijd tussen Willem II en Roda JC op het programma. De bezoekers zijn goed aan het seizoen begonnen, Roda staat zesde en speelt fris voetbal. De Limburgers zullen morgen wel Arouna Kone moeten missen, de Ivoriaan is pas terug van een weekje vakantie en wordt nu verder onderzocht. Kone zag twee weken geleden een transfer naar Ajax mislukken. Willem II is minder begonnen aan het seizoen, de Tilburgers haalden een twee op negen en zijn dus nog op zoek naar de eerste overwinning. Misschien zit er morgen een eerste overwinning in.

RBC Roosendaal - Vitesse

Vitesse gaat op bezoek bij RBC Roosendaal. Vitesse is heel sterk aan het nieuwe seizoen begonnen, de Arnhemmers staan knap vierde, vorige week werd Feyenoord verdiend op een gelijkspel gehouden.
RBC is zwak aan het seizoen begonnen, de ploeg uit Roosendaal staat laatste met slechts één punt. RBC heeft echter genoeg kwaliteit om deze positie te verbeteren. Of dat morgen tegen het sterke Vitesse al lukt is een vraagteken.


Zondagmiddag

Feyenoord - FC Twente

Feyenoord - FC Twente is de meest aantrekkelijke wedstrijd van het weekend. Feyenoord begon overtuigend aan het seizoen met twee ruime overwinningen en een gelijkspel bij Vitesse. De ploeg lijkt bij trainer Gullit eindelijk de spelvreugde terug gevonden te hebben. FC Twente had een moeilijke start en is nog op zoek naar de vorm van vorig jaar. Vorig seizoen won Twente in Rotterdam met een N'kufo als killer, wie weet ontbindt de spits zondag opnieuw zijn duivels.

ADO Den Haag - Ajax

ADO Den Haag - Ajax is ook een veelbelovende wedstrijd. De rivaliteit tussen beide ploegen is groot en beiden zullen er alles aan doen de punten te pakken. Vorige week behaalde ADO zijn eerste overwinning van het seizoen, het zal deze prestatie zondagmiddag ongetwijfeld willen verderzetten. Ajax is mede-koploper met een zeven op negen. Ajax zag wel Zlatan Ibrahimovic vertrekken, waarschijnlijk krijgt Sonck nu zijn kans als diepe spits. Wellicht is dit één van Sonck's laatste kansen, hij krijgt nu de voorkeur en zag zijn grootste concurrent voorin vertrekken. Het is nu of nooit...

FC Utrecht - NEC

FC Utrecht krijgt NEC op bezoek. Beide ploegen zijn goed begonnen aan het seizoen. NEC opende met een zes op negen waardoor het in de ruime subtop staat. FC Utrecht begon met een vier op negen, maar ging vorige week wel knap gelijkspelen bij Ajax. Het zal moeilijk worden voor NEC om morgen punten te pakken in de Galgewaard, Utrecht blijft thuis een heel sterke ploeg en zal niet veel punten verliezen in het eigen stadion.

FC Groningen - NAC

De laatste wedstrijd is FC Groningen - NAC. Groningen is moeizaam aan het seizoen begonnen met een twee op negen. Groningen zal toch moeten oppassen dat het niet in de degradatiezone verzeilt raakt want als je hier eenmaal inzit raak je er heel moeilijk uit. De bezoekers zijn niet slecht aan het seizoen begonnen, vorige week werd PSV in eigen stadion op een gelijkspel gehouden. Het belooft een spannend duel te worden omdat er niet echt een favoriet is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties