Verslagen 1 ste speeldag Limburg

Rita De Meyer

Moelingen 4 - s’ Herenelderen 2

Nieuweling Moelingen mag een dikke kaars branden voor invallersdoelman Sebastien Bertholome. Op zijn eentje hield de 21-jarige doublure van Brauers de gasten uit ’s Herenelderen af. Ondanks de 3-0 ruststand was het in de tweede speelhelft nagelbijten voor de Voerenaars. Bij rust dacht iedereen de wedstrijd gespeeld.

Een fris Moelingen kreeg na de vroege treffer van nieuweling Quintens, na een assist van Marcos, ruimschoots de gelegenheid van de makke gasten om hun technische kwaliteiten tentoon te spreiden. De middenas Coppola-Meulenberg-Quintens-Marcos kon naar hartelust demonstreren. Quintens stuurde Matembele naar de 2-0 terwijl Marcos in zijn eentje voor de 3-0 zorgde.
Tussenin had doelman Bertholome met stijl pogingen van Detre en Corswarem afgestopt. Een dubbele wissel van coach Nassen tijdens de rust deed wonderen. De gastheren waren nergens meer en heel groen-zwart trok richting Voerense doelman. Aanvankelijk begaf die niet maar tegen een dichte toets van Loth en een dito kopslag van Geuten stond Seba machteloos.

In een prangend wedstrijdeinde kreeg invaller Bossers de gelijkmaker niet voorbij de thuisdoelman terwijl de ingevallen Vrindts aan de overzijde, na een voorzet van alweer Marcos, voor de beslissing zorgde.

Doelpunten:3’ Quintens (1-0), 28’ Matembele (2-0), 38’ Marcos (3-0), 62’ Loth (3-1), 67’ Geuten (3-2), 90’ Vrindts (4-2).

Genenbos 0 - Meeuwen 2 - 06/09/2004

Nieuwkomer Genenbos heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De thuisploeg zorgde nochtans voor het eerste gevaar. Na samenspel met Yilmaz trapte Caruzo maar net over. Nadien zakte het spelpeil. Op het halfuur kon Meeuwen zich doorzetten en strafte Bart Renet een misverstand tussen Verrienti en doelman Reynders af. Genenbos ging op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Camps maakte de kopbal van Theys onschadelijk.

Na de pauze kon Meeuwen de wedstrijd gemakkelijk controleren al had Emiliani toch een goede mogelijkheid aan de voet. Meeuwen kreeg de beste kansen via Palmers, Houben en een erg bedrijvige Renet. Deze laatste werd onderuit gehaald in het strafschopgebied maar doelman Reynders stopte de strafschop van Davy Brebels. Aan de overzijde kon invaller Kevin Bosmans nog voor gevaar zorgen. Maar in de slotfase legde Bennassar op aangeven van Palmers de eindcijfers vast.
Doelpunten: 39’ Renet (0-1), 88’ Bennassar (0-2).

Herk FC 1 - Beringen 3 - 06/09/2004

De bezoekers sleepten in de blessuretijd nog de drie punten uit de brand. In de gelijkopgaande eerste helft hadden zij net voor de rust ook de score geopend. Laeveren bediende Alentijns, die de thuisdoelman kansloos liet. Na de rust toonde Herk zich aanvankelijk het gevaarlijkst, zelfs met tien na rood voor doelman Gilissen. Dat leidde twintig minuten voor affluiten tot de gelijkmaker langs Huon, die vanuit een scherpe hoek binnenknalde. In de eerste minuut van de blessuretijd trof Laeveren met een verre knal raak.

Doelpunten: 35’ Alentijns (0-1); 78’ Huon (1-1); 91’ Laeveren (1-2); 95’ Debacker (1-3).

Lanaken 1 - Wellen 2 - 06/09/2004

Ondanks de warmte zagen de toeschouwers een goede wedstrijd van beide ploegen. Van Briel miste voor de thuisploeg de eerste kans. Kort daarop kreeg Nduwimana een uitstekende mogelijkheid, maar doelman Cresente was bij de pinken. De gastheren bleven echter drukken, maar Vangelooven vergat tweemaal te scoren na assists van Bours en Sheriff. Lanaken kreeg daarna het deksel op de neus toen Nduwimana door Ramaekers werd weggestuurd en kon scoren.

Na de rust dikte opnieuw Nduwimana de score aan op voorzet van Sax. De gastheren leken aangeslagen maar kwamen toch terug in de wedstrijd toen Ferniani een assist van Punga binnenkopte. De rood-groenen verloren tussendoor nog Vranken (rode kaart). Hoe Lanaken ook nog probeerde, de bezoekende defensie liet zich niet meer verrassen.
Doelpunten: 33’ en 46’ Nduwimana (0-1 en 0-2), 69’ Ferniani (1-2).

Lutlommel 1 - Hamont 2 - 06/09/2004

Het enige genietbare van deze derby was het deugddoend zomerweertje, tussen de lijnen werden de verwachtingen zeker niet ingelost. Lutlommel kwam gehandicapt aan de aftrap, de bezoekers arriveerden met hun sterkste kern. Voor rust regelde de debutant het verkeer, Lutlommel kon alleen door monopoliseren van de bal de druk wat afzwakken. Maar de bezoekende schutters, met name Poelmans, Habraken, Vanseggelen, mistten vooral precisie en dat hield de thuisploeg in de running.

Na rust kwamen de Lommelaren beter in het spel voor. Vande Reyd miste een assist van Langens en Vanbuel knikte naast. Een geplaatste vrije trap van Dirk Van Ham werd door Bergmans uit de hoek gehaald. Toch mocht het thuisfront als eerste jubelen. Na een warrige fase tikte Vande Reyd de bal over de doellijn. Lang duurde de vreugde niet want luttele minuten later scoorde de net ingebrachte Van Leeuwen de gelijkmaker. Op de valreep stopte Engelen nog een pad in de lokale mand en dat kwam hard aan.
Doelpunten: 80’ Vande Reyd (1-0), 83’ Van Leeuwen (1-1), 90’ Engelen (1-2).

Neerpelt 1 - Thes 2 - 06/09/2004

Een goede bezoekende doelman Segers en een zwak leidende scheidsrechter bepaalden de uitslag, klonk de lokale klok. Neerpelt ontdooide pas na een kwartiertje zoeken en aftasten maar Corens en Dewit misten de kansen en ook doelman Segers was in zijn dagje. Thes dat opereerde vanuit een stevige verdediging loerde op counterkansen maar was zelden gevaarlijk in de zone van de waarheid.

Consternatie vlak na de herneming toen de scheidsrechter plots naar de stip wees voor vermeend handspel. Covalle vroeg geen uitleg en schoof binnen. Neerpelt bleef de beter voetballende ploeg maar paal en lat hielden de verdiende gelijkmaker van het scorebord.
Rond het uur moesten de bezoekers verder zonder dubbelgele Bartels, maar de thuisploeg kon daar niet van profiteren. Incasseerde zelfs een tweede opdoffer toen Morren na een foutief toegekende inworp aandikte. In blessuretijd werd Van den Heuvel foutief door Segers afgestopt en kon Dewit de eer redden.

Doelpunten: 47’ Convalle (0-1 str.), 89’ Morren (0-2), 92’ Dewit (1-2 str.).

Turkse Rangers 2 - Gellik 1 - 06/09/2004

Weinig aantrekkelijke wedstrijd. Gellik kwam dankzij een kopbal van Winten op vrije trap van Koen Tulleneers op voorsprong. Met een prachtig afstandsschot tekende Nait Oukhedou de gelijkmaker aan. In de tweede helft was een technisch sterk Turkse Rangers beter maar liet het tal van kansen onbenut. Dankzij mooi samenspel met Akcin legde Demirel even na de rust de eindstand vast.

Doelpunten: 7’ Winten (0-1), Nait Oukhedou (1-1), 49’ Demirel (2-1)