Analyse Bespreking zaterdagwedstrijden

bernie de vuyst
Bespreking zaterdagwedstrijden

Zulte-Waregem is tot nu toe de grote winnaar van de speeldag. De West-Vlamingen wonnen met 1-2 op het veld van Beringen Heusden-Zolder dankzij een doelpunt in de 90ste minuut van D'Hollander. Vangeel had KBHZ nochtans na een knappe assist van Arys al in de eerste minuut op voorsprong geschoten. In de vierde minuut prikte Van den Driessche een rebound tegen de netten zodat de bordjes al weer snel in evenwicht hingen. De eerste helft was een leuk schouwspel met kansen aan beide kanten. De tweede helft was van minder allooi totdat D'Hollander Lenaerts van dichtbij fusilleerde en zo Zulte-Waregem naar de zevende hemel schoot.

Dessel en Aalst deelden de punten (1-1). Ramcic bracht Aalst via een penalty op voorsprong. Geudens zorgde voor de eindstand.

Geel blijft maar aan de winnende hand, nu ging het met 2-3 winnen op Eupen. Aan de rust was het nochtans 2-0 voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Chauveheid en Salou. Versyp zorgde voor de aansluitingstreffer. Dan ontbond Omelianovitch zijn duivels door met twee doelpunten de overwinning voor de Kempenaren veilig te stellen.

Deinze kwam thuis tegen Union niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Brusselaars waren op voorsprong gekomen via Gursever. Delaere prikte tegen.