Analyse Frankrijk-Ierland logisch gelijkspel

Frankrijk-Ierland logisch gelijkspel

Frankrijk heeft in het Stade de France 0-0 gelijkgespeeld tegen Ierland. Een logische puntendeling werd het.

In de eerste helft ging het spel goed op en neer. Frankrijk en Ierland probeerden goed voetbal te brengen en er drongen zich enkele kansen op. Shay Given, de Ierse doelman, toonde dat hij een goede doelman is op een hard schot van Pires. Morrison blesseerde zich aan de schouder en moest noodgedwongen vervangen worden.

In de tweede helft is het Barthez die zich moet tonen. Op een corner bokst hij de bal weg, in de voeten van Damien Duff, die meteen een lob probeert. Barthez houdt de bal met een ultieme redding uit doel. Ook Frankrijk kreeg enkele mooie kansen, maar kon net als de Ieren niet afwerken. 0-0 is de logische eindstand.

Frankrijk heeft nu vijf punten uit drie wedstrijden, net als Zwitserland, Ierland en Israël. Cyprus en de Faëroer hebben elk een puntje.

Frankrijk: Barthez, Gallas, Givet, Silvestre, Squillaci, Dacourt (62' Diarra), Mavuba, Pires, Cissé (81' Govou), Henry en Wiltord
Ierland: Given, Carr, Cunningham, Finnan, O'Brien, O'Shea, Morrison (40' Reid), Keane, Duff, Keane, Kilbane