Wales heeft mirakel, trainer en kapitein nodig

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Wales heeft mirakel, trainer en kapitein nodig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep 6 ging Wales woensdag thuis ten onder tegen Polen. Het werd 2-3, waardoor de Britten na 2 op 12 met de handen in het haar zitten. Bovendien kunnen de Welshmen op zoek naar een nieuwe kapitein en trainer. Polen staat stevig op de tweede plaats met negen punten, een punt minder dan Engeland.

De openingstreffer van Earnshaw voor Wales (55') werd tenietgedaan door Frankowski (72'), Zurawski (81') en Krzynowek (85'). Het kopbaldoelpunt van Hartson in blessuretijd kwam te laat voor Wales.

Het ziet er dus erg beroerd uit voor de Welshmen. De kansen op kwalificatie zijn quasi nihil, en de Welshe bond zoekt nog steeds naar een vervanger voor Mark Hughes, die tegen Polen aan zijn laatste interland als bondscoach bezig was. Hughes ruilt Wales in voor Blackburn Rovers. Alsof deze problemen nog niet volstonden, kondigde kapitein Gary Speed zijn afscheid als international aan. Speed liet verstaan dat hij wel interesse heeft voor de rol van bondscoach, maar dat hij zichzelf niet als kandidaat naar voor wil schuiven.

Anderen doen dat wel: international Robbie Savage eiste na de wedstrijd tegen Polen zelfs dat de Welshe bond Speed als opvolger voor Hughes zou aanduiden. De speler van Birmingham beweerde dat Speed anders niet de enige Welshman zou zijn die een einde maakt aan zijn interlandcarriere: "Hoewel Gary zelf niet vraagt om bondscoach te worden, doen alle anderen binnen de spelersgroep dat wel." Meteen een duidelijk signaal naar de Welshe bond, die overweegt  om John Toshack als nieuwe bondscoach aan te stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties