Twente wint weer, NAC droogt Roda af

J. S.

In de Holland Casino Eredivisie stonden er vanavond drie wedstrijden op het programma. NAC haalde zwaar uit tegen Roda JC, Twente won opnieuw nipt en stijgt en klimt eindelijk wat in de rangschikking. De Graafschap en Willem II deelden de punten. Hieronder volgt een korte samenvatting over de drie wedstrijden van vanavond.

NAC Breda - Roda JC 4-0
NAC behaalde vanavond een makkelijke overwinning, de ploeg uit Breda won met 4-0 tegen Roda JC. Boussabon bracht de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. Na twintig minuten stond het zelfs al 3-0, Lurling en opnieuw Boussabon zorgden voor de treffers. Een halfuur voor het einde stelde Boussabon de 4-0 zege veilig. Door de zege schuift NAC op naar de vierde plaats in de rangschikking.

ADO Den Haag - FC Twente 0-1
FC Twente haalde vanavond een uiterst belangrijke 0-1 overwinning op het veld van ADO Den Haag. De Deen Christensen was opnieuw de matchwinner voor de Tukkers, de aanvaller scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. ADO - Twente was een heel makke wedstrijd die geen winnaar verdiende. Beide ploegen konden zelden dreigen en speelden duidelijk met de schrik op het lijf. Uiteindelijk was Twente de gelukkigste, waardoor de ploeg met drie punten kan terugkeren naar Enschede.

De Graafschap - Willem II 2-2
De Graafschap - Willem II was een aangename wedstrijd die verdiend op een gelijkspel eindigde. De wedstrijd werd gekenmerkt door twee schitterende doelpunten van de bezoekers. Eerst zorgde Hadouir met een boogbal over keeper Van Dijk voor de 0-1, in de 59ste minuut zorgde Martijn Reuser met een bijzonder fraaie volley voor de 1-2. Eerder had Valeev voor de 1-1 gezorgd. In extremis redde De Graef toch nog een punt voor de thuisploeg. De Graafschap speelde dit seizoen al vier keer gelijk, maar wist nog niet te winnen. Willem II behoudt zijn plaats in de ruime middenmoot.