Arsenal slechts gelijk, Chelsea wint

Bert Van Houtte

Arsenal - Southampton 2-2

Arsenal beleefde een lastige namiddag op eigen veld tegen een stug Southampton. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een strafschop, maar deze werd gemist door de Fransman Thierry Henry. Zo bleef de stand bij de rust steken op 0-0. In de tweede helft kon Henry dan toch zijn feestje vieren, hij bracht Arsenal op een 1-0 voorsprong. Toen iedereen dacht dat de Gunners de punten thuis zouden houden kwam Southampton sterk opzetten. Door twee doelpunten van Delap keek de thuisploeg opeens tegen een 1-2 achterstand aan. Maar de ingevallen Van Persie bracht de stand opnieuw in evenwicht zodat Arsenal toch niet moest aankijken tegen een thuisnederlaag.

West Bromwich Albion - Chelsea 1-4

Doordat Arsenal op eigen veld niet verder kwam dan een gelijkspel kon Chelsea een mooie zaak doen in het klassement. De bezoekers uit Londen kwamen net voor rust 0-1 voor dankzij een doelpunt van Gallas. Tot aan deze treffer moest de thuisploeg niet onderdoen voor Chelsea. Na rust maakten de bezoekers de klus helemaal af Eidur Gudjohnsen, Damien Duff en Frank Lampard  zorgden voor de andere doelpunten.

Portsmouth - Manchester United 2-0

Manchester United blijft in het sukkelstraatje zitten. Deze keer was Portsmouth te sterk voor United. De bezoekers kregen genoeg kansen om doelpunten te scoren maar slaagden daar echter niet in. Men moest hun topspits Ruud Van Nistelrooy. De thuisploeg toonde Manchester hoe het wel moest, de twee doelpunten kwamen er via  David Unsworth en Yakubu Ayiegbeni. Zo won Portsmouth van een nog altijd moeilijk draaiend Man. Utd.

Everton - Aston Villa 1-1

Everton kon geen profijt slaan uit het puntenverlies van Arsenal, de thuisploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Aston Villa. De bezoekers kwamen 0-1 voor via Hendrie, maar Everton kwam al snel langszij via Bent. Zo bleef het 1-1 in Everton - Villa.

Charlton Athletic - Middlesbrough 1-2

Boudewijn Zenden was de man van de match bij de bezoekers uit Middlesbrough, hij scoorde het winnende doelpunt. Door zijn doelpunt is zijn ploeg opnieuw drie punten rijker.

Fulham - Tottenham 2-0

Fulham won met 2-0 cijfers op eigen veld van Tottenham. De doelpunten voor Fulham kwamen er via Luis Boa Morte en Andy Cole. Zo hield Fulham de punten in eigen huis.

Crystal Palace -Birmingham City 1-0

Crystal Palace boekte zijn tweede zege na elkaar, het won met 1-0 van Birmingham City door een doelpunt van Andy Johnson. Deze spits blijkt het doel echt te weten staan, hij heeft slecht één doelpunt minder op zijn teller staan dan Henry.

Blackburn - Liverpool 2-2

Blackburn en Liverpool bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Liverpool kwam al vroeg 0-1 voor dankzij een doelpunt van Riise. Blackburn kwam al weer snel op gelijke hoogte via Bothroyd. Emerton zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong 2-1. In de tweede helft bracht Baros de stand opnieuw in evenwicht maar veder kwamen beide ploegen niet. Liverpool lijkt Cisse voor een hele tijd te moeten missen, hij werd al in de eerste helft van het veld gedragen. Verdere onderzoeken zouden nu moeten uitmaken wat er aan de hand is.