Moeizame zege voor Eigenbilzen

In derde provinciale D stond er de subtopper tussen AA Rekem en JB Eigenbilzen op het programma. Koploper Eigenbilzen is dit jaar nog ongeslagen, Rekem begon sterk aan het seizoen, maar de laatste vier weken werd er slechts een twee op twaalf gehaald. In een aangename wedstrijd trok Eigenbilzen uiteindelijk aan het langste eind.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, Eigenbilzen had licht veldoverwicht. Toch was het de thuisploeg die na een kwartier dé kans kreeg om de score te openen, Maes mocht alleen op keeper Jans af, maar de doelman redde knap. Dit was het teken voor de bezoekers om een tandje bij te steken. Tot echte kansen kwam het niet, tot dat Jans een goedkope penalty kon omzetten: 0-1. Rekem was duidelijk van slag en de koploper nam de wedstrijd in handen. Vijf minuten voor rust kon Peeters de score verdubbelen. Na een snelle counter werkte de spits beheerst af.

Na rust nam Rekem het spel in handen. Tot echte kansen kwam het niet tot Maes in de 65ste minuut de 1-2 kon binnen tikken. De laatste twintig minuten waren helemaal voor Rekem. Eigenbilzen was helemaal van slag en de thuisploeg kreeg vleugels. Via onder andere Maes, Oleksi en Gerearts kreeg de thuisploeg meerdere open doelkansen om de verdiende gelijkmaker te maken. Het zat de thuisploeg echter niet mee en een sterke doelman Jans hield Eigenbilzen op miraculeuze wijze in de wedstrijd.

Door de overwinning is Eigenbilzen zeker van de eerste periodetitel. Rekem lijkt een rustig seizoen in de middenmoot tegemoet te gaan.