Frankrijk domineert Polen maar speelt gelijk

Frankrijk heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd 0-0 gelijkgespeeld tegen Polen in het Stade de France.

Frankrijk begon erg sterk aan de wedstrijd en al na drie minuten trapte Giuly hard op doel, maar net naast. Enkele minuten later scoorde Henry bijna na een mooie lob over de Poolse doelman Dudek, maar Henry vertrok op het randje van buitenspel en werd teruggefloten. In de elfde minuut konden de Polen iets terugdoen, maar Landreau pareerde het schot van Szymkowiak. Net voor het halfuur was het weer Frankrijk dat een uitstekende kans had om op voorsprong te komen, maar Dudek hield de bal tweemaal subliem tegen. Tien minuten later stopte Dudek een schot van Saha, waarna Boumsong aan de overkant redding bracht. Net voor rust kreeg Henry nog een mooie kans, maar hij kwam net één schoenmaat te kort om de bal in doel te werken en toverde een Mendoza-glimlach op zijn gelaat bij het aanschouwen van al die gemiste kansen.

De tweede helft was een maat voor niets. Frankrijk kreeg nog één kans, net voor tijd, maar Dudek speelde een sterke wedstrijd en hield ook het schot van Meriem uit doel. Het publiek was ontgoocheld en floot spelers en vooral bondscoach Domenech uit. Scheidsrechter van dienst was de Portugees Olegario Manuel Benquerençadie een goede wedstrijd floot.