Portugal wint met forfaitcijfers op Luxemburg

Tonnelier Caroline

In groep 3 van de kwalificatieronde voor het WK in Duitsland heeft Portugal met ruime 0-5 cijfers gewonnen van Luxemburg.  Na de blamage tegen Liechtenstein (2-2) wilden de Portugezen met ruime cijfers winnen van die andere dwergstaat in hun groep.

De verliezende finalist van het voorbije EK kwam al na 11 minuten op voorsprong dankzij een owngoal van Besic.  Net voor het halfuur verdubbelde Ronaldo de score.  In de tweede helft liep Portugal verder uit dankzij Maniche (52’) en Pauleta (67’).  De spits van PSG legde in de 83e minuut de eindstand vast vanop de penaltystip. In dezelfde groep won Rusland van Estland met 4-0 en Letland bij Liechtenstein met 1-3.

Dankzij deze zege wordt Portugal alleen leider in groep 3, met drie punten voorsprong op Slovakije, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.  Luxemburg blijft troosteloos laatste met 0 punten.