Vanavond dé topper Tongeren - KVSK United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Vanavond dé topper Tongeren - KVSK United
Foto: © SC

Vanavond om 20.00u staat in het Genkse Fenix stadion de Limburgse topper tussen de nummer drie in de stand KSK Tongeren en leider KVSK United op het programma. De bezoekers uit Lommel kunnen mits een overwinning een kloof van zeven punten slagen op hun Tongerse concurrenten. 

Tongeren kampt met heel wat afwezigen. Frank Geeraerts, Jan Gielen en Nico Claes zijn geschorst, Stroobandts, Stas en Kerkhofs zijn geblesseerd. In vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week komt Mike Mampuya wel terug bij de kern, ook Geert Henderix (vorige week geschorst) komt terug bij de kern. Door de vele afwezigen krijgen een paar jonge spelers een plaats in de kern, Tom weerts, Niels Rouvrois en Jurgen Motmans vervoegen de selectie. De kans is zelfs groot dat Weerts in de basis start.

KVSK United heeft minder personeelsproblemen. Coach Beyens mist vanavond enkel Maarten Duitsers, Domien Gijbels en Serdal Güvenc. Jo Geerinckx is er waarschijnlijk wel bij. 

Niels Rouvrois kijkt vooruit op de wedstrijd: "Het is voor mij heel nieuw, ik zal er zoveel mogelijk van proberen op te steken en indien nodig mijn steentje bij te dragen. Wij staan als ploeg heel sterk en ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar vanavond. Een nederlaag moeten we absoluut vermijden om de aansluiting bij de top niet te verliezen."

Bij KVSK United kijkt Marcos Pereira uit naar een partij waar er eindelijk nog eens contructief gevoetbald kan worden. Pereira verwacht dan ook dat er vandaag twee voetballende ploegen op het veld staan die voluit voor de drie punten gaan. Pereira die twee jaar en half bij STVV vertoefde en de laatste vijf maanden van vorig seizoen bij Antwerp verteld in het Nieuwsblad dat hij voor United koos omdat zij voor de titel gaan: "Ik zou nog graag enkele seizoenen in tweede spelen," zegt Pereira. "Maar in derde spelen is niet simpel. Ik krijg stampen, niet normaal. Het voetbal in deze reeks is er vooral op gericht je het spelen te beletten. Al in Kelmis gespeeld?" vroeg hij aan Geraerts. "Ik heb er geen bal geraakt. Iedereen denkt dat je in derde de bal kan aanpakken, iedereen dribbelen en dan scoren. Zo simpel is het niet."

De bezoekende supporters zullen mogen plaats nemen achter de goal op de plaatsen waar vorige zondag de Germinal Beershot-supporters zaten. De toegangsprijs bedraagt voor iedereen hetzelfde, namelijk 13 Euro. Alleen de abonnementshouders van Racing Genk mogen op vertoon van hun abonnement voor 2,5 Euro de wedstrijd bijwonen.




Door N. Hendriks en J. Siebesma
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties