Zeman en Lippi maken ruzie

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Zeman en Lippi maken ruzie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Italiaanse tv-programma 'Stadio Sprint' is het tot een openlijke woordenwisseling gekomen tussen Zdenek Zeman, de coach van Lecce, en Marcello Lippi, de Italiaanse bonscoach. Het geschil ging over de uitspraak van de rechtbank in het proces-Juve. De medisch afgevaardigde van de Bianconeri kreeg een celstraf, terwijl bestuurder Antonio Giraudo vrijgesproken werd.

Volgens Juve betekende die uitspraak dat de club werd gezuiverd van alle blaam. Zeman, die destijds de kat de bel aanbond, was het daar niet mee eens. "Dokter Agricola (de ploegarts) zal die producten niet zelf gebruikt hebben," zei de Tsjech.

De beschuldigingen als zouden de Laziospelers creatine en voltaren hebben gebruikt tijdens zijn trainerschap bij de Romeinse club, deed Zeman af als een lachertje: "De dosissen creatine waren vele malen kleiner dan bij Juve en voltaren is geen prestatiebevorderend product."

Waarop het programa overging naar Marcello Lippi, in de bewuste periode coach van Juve en dus ook belanghebbende partij in de hele zaak. Lippi antwoordde dat hij nog steeds het volste vertrouwen heeft in de personen waarmee hij werkte bij Juve en dat de uitzonderlijke prestaties (Op een paar jaar tijd won Juve alles wat er te winnen was in Italië, Europa en de wereld.) er kwamen door de inzet en klasse van de spelers.

Lippi besloot dat "iemand die het systeem aanklaagt, er best uit zou stappen". Waarop de Lecce-coach verkondigde dat hij meer kon doen van binnen het systeem dan van buitenaf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties