Strafschoppen beslissen winnaar wereldbeker

In 120 minuten konden het Portugese Porto en het Colombiaanse Once Caldes onderling niet beslissen wie de beste club van de wereld is. Na strafschoppen kreeg de Champions League-winnaar van vorig jaar de wereldbeker in handen.

Porto kwam al vroeg op voorsprong, maar de goal van Benni McCarthy werd afgekeurd wegens buitenspel. De Portugezen bleven echter voortdurend dreigen en meermaals stond er een paal of lat in de weg. Zodoende moest men gaan rusten met een 0-0.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld; Porto controleerde de wedstrijd en bleef dreigen. De gevaarlijkste man van de wedstrijd, ex-Ajacied McCarthy, vond echter weeral de lat in zijn weg. Ook Once-doelman Heneo zorgde met enkele puike reddingen ervoor dat Porto de weg naar het doel niet kon vinden. Na 90 minuten stond het dus nog altijd 0-0 en omdat ook de verlengingen geen soelaas brachten, ging de wedstrijd over naar strafschoppen.

Na elk 5 penalty's getrapt te hebben, was de score nog steeds in evenwicht. Dat ging zo door tot het aan Fabbro van Once Caldes was. Hij mistte, terwijl Pedro Emanuel de beslissende strafschop binnen schoot. Hierdoor mag Porto zich de laatste winnaar noemen van de wereldbeker oude versie. Vanaf volgend jaar wordt er immers via een andere procedure gespeeld.