Interview Frank Machiels: "We liggen er niet wakker van"

Niels Hendriks
| 0 reacties
Frank Machiels: "We liggen er niet wakker van"
Foto: © SC

Op www.kvsk.be sprak men met de sterkhouder van KVSK United, Frank Machiels naar aanleiding van de topper van volgende week tegen OHL.

Vijftien wedstrijden ongeslagen. Wie had dat durven dromen? Frank Machiels rekende erop dat KVSK United aan de winterstop mee bovenaan zou staan, maar dat zijn ploeg geen enkele wedstrijd zou verliezen, is voor hem ook prettig om te constateren.

Frank Machiels
: Nochtans is dit niet belangrijk. Dat KVSK United na de laatste speeldag aan de leiding staat, dat is waar het om gaat. Daarom ligt er ook niemand in de spelersgroep wakker van.

Soms is het zelfs beter om een wedstrijd te verliezen om zo aan de eindmeet toch de leiding te kunnen hebben. Want het aantal gewonnen wedstrijden is doorslaggevend wanneer er twee ploegen zijn met evenveel punten. (nvdr, kijk maar naar de eerste periode)

We starten elke wedstrijd met de intentie om die te winnen. En ondanks de vele blessures en schorsingen, blijven we de punten opstapelen omdat de jonge gasten in onze groep hun werk meer dan behoorlijk vervullen. Je kan dan ook niet verwachten dat we met al die wissels elke week attractief voetbal op de mat leggen. We hebben de laatste weken noodgedwongen regelmatig moeten schuiven en dat komt het spel van de ploeg niet ten goede.

Zolang we echter gespaard blijven van blessures en schorsingen moeten we met deze groep aan de top kunnen blijven. Het is een hechte groep geworden waarvan elke speler voor de andere door het vuur wil gaan. De korte winterstop is voor iedereen welkom om de batterijen terug op te laden.

Maar eerst wacht ons nog de topper tegen OHL, hoogst waarschijnlijk zonder hun topschutter Sterchele.

Of dit een voordeel is, weet ik niet. Je mag niet vergeten dat er nog wel wat mensen in Leuven rondlopen die ook kunnen scoren. Zij willen zich natuurlijk ook bewijzen. Wij zullen ons werk in de verdediging echter blijven doen zoals we al het hele seizoen hebben gedaan en daarna zullen we wel zien met welke kloof we eventueel de winterstop in trekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties