Doelpuntenloze topper in Serie A

Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Doelpuntenloze topper in Serie A
Foto: © SC

In de Italiaanse serie A werden op zaterdag slechts 2 wedstrijden afgewerkt. Althans, dat was de bedoeling want de wedstrijd tussen Messina en Atalanta werd stopgezet halfweg de eerste helft omwille van hevige regenval. De wedstrijd werd nochtans op gang gefloten ondanks de vele modderpoelen in het Stadio Giovanni Celeste. 
Messina kwam na 10 minuten op voorsprong nadat Arturo Di Napoli een penalty mocht omzetten. Deze strafschop werd toegekend omdat Atalanta-middenvelder Zenoni een onschuldig lijkende fout op Donati had gemaakt. Di Napoli kon Atalanta-doelman Taibi makkelijk op het verkeerde been zetten. Door de hevige regenval kon scheidsrechter Morganti niets anders beslissen dan de wedstrijd stop te zetten. De wedstrijd zal worden herspeeld op een latere datum.

De andere confrontatie in de Serie A was het toptreffen tussen de eerste twee uit de rangschikking. Leider Juventus ontving thuis AC Milan. Juventus blijft de rangschikking aanvoeren met 4 punten voorsprong op titelverdediger AC Milan na een doelpuntenloze topper. AC Milan domineerde de eerste helft met, hun tot Europees voetballer van het jaar gekroonde, Andriy Shevchenko, die het dichts bij een doelpunt kwam maar de paal op zijn weg trof. De tweede helft was een evenwichtige aangelegenheid hoewel in de laatste minuut Andrea Pirlo een geweldige kans mistte om de 3 punten mee te nemen naar Milan. De wedstrijd tussen de 2 topploegen was een incidentrijke partij en kende geen winnaar. Het is duidelijk dat het tussen deze 2 ploegen zal gaan om de titel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties